Lielā Talka aicina sākt gaidīt pavasari

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Lielā Talka aicina Meteņu noskaņās veidot un sadedzināt pašu gatavotas salmu skulptūras, simboliski sadedzinot arī sliktās domas un kaitīgos paradumus, un tādējādi sagatavoties pavasarim, kad visi kopā 23.aprīlī vienosimies Latvijas sakopšanas aktivitātēs.

«Tuvojas meteņi – latviešu svētki, kad sākam gaidīt pavasari un pavadām ziemu. Simboliski mēs aizvadām visu veco un atveram sirdis jaunām cerībām. Lielā Talka aicina Latvijas iedzīvotājus, vienojoties šajos tradīcijās balstītajos svētkos, ikvienam atvadīties no sliktām domām, sliktiem paradumiem, slimībām un neveiksmēm. Sagaidīsim pavasari ar tīrām un skaidrām sajūtām,» aicina Lielās Talkas vadītāja Vita Jaunzeme.

Ikviens tiek aicināts izveidot savas salmu skulptūras un kādā no Meteņu dienām sadedzināt to savas pašvaldības norādītā vietā. Šajā rituālā aicinām sadedzināt visas slimības un neveiksmes!

«Lielā Talka savus salmu vīrus veidos un dedzinās ar domu, lai mūsu valstī ienāk tīras vēsmas un godprātīgi darbi, bet viss, kas bijis kļūdains un slikts, lai sadeg. Tāpat mēs domāsim un aicinām domāt ikvienu par mūsu patronu – Valsts prezidentu Raimondu Vējoni – lai viņam spēks un veselība strādāt Latvijas labā!» uzsver Vita Jaunzeme.

Visiem, kas piedalīsies salmu figūru akcijā, ir iespēja arī iegūt Lielās Talkas nodrošinātas balvas – galvenais, līdz šā gada 7.martam nosūtīt savu salmu skulptūru bildes – gan degošu, gan nedegošu – uz e-pastu talkas@talkas.lv. Uzvarētāji balvā saņems Galactico dāvanu kartes: 1.vietas ieguvējam tiks piešķirta dāvanu karte 150 eiro vērtībā, 2.vietas ieguvējam – 100 eiro vērtībā, bet 3.vietas ieguvējam – 60 eiro vērtībā. Paredzētas arī vairākas veicināšanas balvas - dāvanu kartes 30 eiro vērtībā. Uzvarētāji tiks paziņoti 10.martā. Plašāka informācija:www.talkas.lv.

Kā jau ziņots, šogad Lielā Talka norisināsies 23.aprīlī un iesāks trīs gadu ciklu, kas iecerēts kā daļa no Latvijas simtgades pasākumu kopuma. Talka būs viens no masveidīgākajiem Latvijas simtgades svētku pasākumiem ar lielu praktisko pienesumu. Kā norādījusi V. Jaunzeme, Lielās Talkas mērķis - «Latvija – zaļākā valsts pasaulē» ir ambiciozs, bet tieši šādi mērķi virza Latviju uz lieliem panākumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu