Nākamgad Latvijā iedzīvotājiem piedāvās dabas aizsardzības brīvdienas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Nākamgad Latvijā iedzīvotājiem tiks piedāvāta alternatīva brīvā laika pavadīšanas iespēja - dabas aizsardzības brīvdienas, pastāstīja Pasaules Dabas fonda (PDF) pārstāvniecībā Latvijā.

Dabas aizsardzības brīvdienu projekts top sadarbībā ar Somijas un Igaunijas kolēģiem, kur šāda alternatīva brīvā laika pavadīšanas iespēja pastāv jau vairākus gadus un ir izveidojusies par sabiedrībā populāru kustību.

Tās ir talkas, kas risinās pāris dienu un izvēršas par mazu ceļojumu, ietverot darbu dabā.

Dabas aizsardzības brīvdienu jeb talku mērķis nav likvidēt cilvēka darbības radītās sekas, bet brīvprātīgi veikt darbus, kas nepieciešami, lai veiksmīgi uzturētu dabas aizsargājamās teritorijas un atbalstītu dabas procesus, kas tajās risinās.

Patlaban PDF kopā ar Dabas aizsardzības pārvaldi, kā arī kolēģiem no Somijas un Igaunijas gatavo dabas aizsardzības brīvdienu nacionālo stratēģiju un blogu par projekta norisi. Lai gan iespēja piedalīties dabas aizsardzības brīvdienās plānota vien nākamgad,

jau šī gada vasarā uzņēmumiem tiks piedāvāta iespēja organizēt dabas aizsardzības talkas saviem darbiniekiem.

Dabas aizsardzību talku mērķis ir nodrošināt cilvēkiem iespēju brīvajā laikā strādāt dabas aizsardzības labā un neformālā vidē mācīties vairāk par dabā notiekošajiem procesiem, kā arī veicināt brīvprātīgā darba attīstību Latvijā, norāda PDF.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu