Zemes stundu šogad atzīmēs 19.martā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Zemes stunda šogad tiks atzīmēta 19.martā laikā no plkst.20.30 līdz plkst.21.30, informēja Pasaules dabas fondā.

Zemes stunda šogad visā pasaulē tiks atzīmēta jau desmito reizi. Šogad Zemes stundas sauklis ir «Iededzies pārmaiņām!». Pasaules Dabas Fonds atgādina, ka Zemes stunda nav elektroenerģijas taupīšana vienas stundas ietvaros, bet iedzīvotāju informēšana un izglītošanas akcija par klimata pārmaiņām un individuālo atbildību šajā procesā. Pasaules Dabas Fonds uzsver, ka videi draudzīgu paradumu prakse, resursu saudzēšana un rūpes par vides ilgtspēju ir nepieciešamas katru dienu.

Zemes stundas akcijā brīvi var piedalīties ikviens iedzīvotājs un uzņēmums. Pasākums ir pasaulē lielākā vides akcija, kas tradicionāli notiek marta pēdējās sestdienas vakarā laikā no plkst.20.30 līdz plkst.21.30 pēc vietējā laika. Līdzīgi kā Jaunā gada sagaidīšana, Zemes stunda tiek organizēta un svinēta ikvienā pasaules daļā, sekojot laika joslu plānojumam.

Desmit gadu laikā, kopš notiek Zemes stunda, akcija kļuvusi par globālu kampaņu, kurā ikvienam pasaules iedzīvotājam dota iespēja parādīt savu attieksmi un rīcību vides un dabas ilgtspējas saglabāšanai. Akcijas laikā iedzīvotāji, institūcijas, uzņēmumi, organizācijas ir aicināti simboliski uz vienu stundu izslēgt elektrību, tādējādi paužot savu atbalstu vides un klimata pārmaiņu problemātikai un nepieciešamajiem risinājumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu