Mēnesi pirms Lielās Talkas pieteiktas vairāk nekā 80 sakopšanu vietu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Lielajai Talkai jau pieteiktas 80 vietas, kuras nepieciešams sakopt Lielās Talkas pasākumā, kas latvijā notiks sestdien, 23.aprīlī, informēja Lielās Talkas mediju koordinatore Madara Laicāne.

Laicāne atgādināja, ka līdz minētajam pasākumam atlicis mēnesis, bet darbs pie sakopšanas aktivitātes sācies jau visā Latvijā.

Tāpat viņa piebilda, ka aktīvāka rosība sākusies reģionos, jo plānotās aprīļa aktivitātes sākuši plānot pašvaldību darbinieki, kā arī skolas, biedrības un nevalstiskās organizācijas. Turklāt 23 reģionu aktīvisti pieteikušies Lielās Talkas koordinatoru konkursā «Latvijai BŪT zaļai!», lai pierādītu, ka tieši viņi ir aktīvākie vides jautājumu risinātāji Latvijā.

Konkursa ietvaros visiem dalībniekiem būs jāorganizē izglītojoši pasākumi, gan jāizveido iedvesmojoši video un daiļdarbi par vides kopšanas tēmām. Lielākais pieteikumu skaits konkursam šogad saņemts no Vidzemes.

Jau vēstījām, ka Lielā Talka šogad notiks 23.aprīlī un par tās vadmotīvu izvēlēts sauklis «Latvijai BŪT zaļai!».

Mājaslapā «talkas.lv» sadaļā «Kartes» var atzīmēt pamanītās piesārņotās vietas jebkur Latvijā, kuras vajadzētu sakopt 23.aprīlī. Vietas jānorāda maksimāli precīzi.

«Talka kā tāda nav pašmērķis - svarīgākais ir «veikt talku» cilvēku domāšanā un ikdienas paradumos.

Tāpēc arī ticu, ka mēs kopīgiem spēkiem varam panākt to, ka Latvija būs zaļākā,» pauž kustības vadītāja Vita Jaunzeme.

Talkošanas iniciatīva tika aizsākta 2008.gadā ar mērķi sakopt Latviju līdz tās simtgadei, ko atzīmēs 2018.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu