Kurzemē pērn laba vīnogu raža; Vidzemē - sliktākas nekā iepriekš

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pagājušajā gadā Kurzemē bija labas vīnogu ražas, bet Vidzemē sliktākas nekā gadu iepriekš, pastāstīja Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrības valdes priekšsēdētājs Ričards Ivanovs.

Viņš teica, ka pagājušā gada vasarā daudzos dārzos nosala vīnogu ziedi un daļa vīndaru bija pesimistiski noskaņoti par ražu. Taču, tā kā augustā laika apstākļi bija ļoti silti, Kurzemē vīnogas strauji nogatavojās un reģionā bija ļoti liela vīnogu raža - dažām saimniecībām izdevās ievākt pat aptuveni četras līdz piecas tonnas vīnogu. Turpretī Vidzemē raža bija sliktāka nekā gadu iepriekš.

Vienlaikus Ivanovs sacīja, ka Kurzemē ievāktās vīnogas sala dēļ bija mazāk kvalitatīvas un liela daļa tika pārstrādāta vīnogu sulā, nevis vīnā. «Īpatnēji bija tas, ka tā attīstība Kurzemē bija ļoti strauja, bet turpretī Vidzemē ogu praktiski nebija,» viņš atzīmēja.

Ivanovs arī pastāstīja, ka Latvijā vīnogas patlaban audzē plašā daļā valsts teritorijas. «Mums ir plašs vīnogu klājums. Tās aug gan Kurzemē, gan pie Liepājas, gan Smiltenē, Vidzemes centrālajā augstienē, gan arī pie Zosēniem un Lubānā,» pauda biedrības vadītājs.

Pēc viņa teiktā, patlaban ir grūti prognozēt šā gada vīnogu ražu, jo tā lielā mērā būs atkarīga no laika apstākļiem turpmākajos mēnešos.

Latvijas vīnkopju un vīndaru biedrība ir dibināta 2006.gadā un tās mērķis vīnogu audzēšanas un vīna gatavošanas tradīciju kopšana un attīstības veicināšana, veidojot pamatus vīnkopības un vīnu gatavošanas nozarei Latvijā . Biedrības uzdevumi ir organizēt vīnkopības un vīndarīšanas aktivitāšu apzināšanu un koordināciju Latvijā, apkopot un izplatīt informāciju par vīnkopības un vīndarības stāvokli un attīstību Latvijā un citās valstīs, kā arī veicināt starptautisku sadarbību un pieredzes apmaiņu vīnkopībā un vīndarīšanā, organizējot starptautiskas konferences un seminārus, kā arī piedaloties ārvalstīs organizētās konferencēs un citos pasākumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu