DHL sāk Lielās Talkas maisu piegādi Latvijas reģioniem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pusotru nedēļu pirms Lielās Talkas, ceļu no DHL noliktavām pie iedzīvotājiem sākuši mērot šī gada Lielās Talkas maisi. Katru gadu oficiālie talkas maisi ir citā krāsā, un šogad tie būs balti.

Jau kopš 2009. gada katru pavasari DHL Latvia aktīvi iesaistās Lielās Talkas misijā un palīdz Latvijai kļūt par tīrāko un sakoptāko vietu pasaules kartē. Artis Dzenis, «DHL Express» Ekspressūtījumu nodaļas darbu vadītājs: «Šogad atkritumu vākšanas maisi tiks nogādāti 121 Valsts un Pašvaldības iestādēm visā Latvijā. Kopumā tiks izvadāti 300 000 atkritumu maisi, kas ir tikpat liels apjoms kā pagājušo gadu. Jāmin, ka tendence kopumā ir pozitīva, jo atkritumu maisu daudzums katru gadu samazinās, kas liek domāt, ka Latvija kļūst arvien tīrāka un sakoptāka.»

Foto: Publicitātes foto
Foto: Publicitātes foto

Kā norāda DHL, 2014. gadā atkritumu maisu daudzums bija aptuveni 450 000, bet 2013. gadā tika izvadāti aptuveni 550 000 maisu. Šogadatkritumu maisi kopumā tiks nogādāti ar 50 dažādām kravas mašīnām, un nobraukto kilometru daudzums ir patiešam apjomīgs, jo atkritumu maisi tiksnogādāti 73 dažādos galamērķos visā Latvijā.

Vispirms maisi tiek nogādāti Lielās Talkas novadu koordinatoriem, kas tālāk maisus piešķir oficiāli reģistrēto talku atbildīgajiem. Tāpēc gadījumā, ja iedzīvotājiem ir vēlme organizēt talku un vākt atkritumus baltajos Lielās Talkas maisos, ir nepieciešamsreģistrēt savu talkumājaslapā www.talkas.lv. Tiesa, tādā gadījumā, ja plānots talkot un atkritumus vākt vien dažu cilvēku kompānijā, nav obligāti jāpiesaka sava talka – ieteicams atrast tuvāko oficiālo talkošanas vietuTalku kartēun sazināties ar tās atbildīgo par dažu maisu saņemšanu.

Talku kartē

Reģistrēt savu talku

Lielās Talkas atkritumu maisi šogad ir baltā krāsā, un talcinieki tos bezmaksas varēs saņemt tikai un vienīgi 23.aprīlī ikvienā www.talkas.lv reģistrētajā talkas norises vietā visā Latvijā. Par Lielās Talkas atkritumu maisu savākšanu un izvešanu ir atbildīga attiecīgā pašvaldība. Piepildītos maisus var atstāt TIKAI reģistrētajās talkas vietās un par to atrašanās vietu jāinformē talkas atbildīgais. Neskaidrību gadījumā ikviens tiek aicināts ziņot savas pašvaldības talkas koordinatoram, kuru kontaktinformāciju iespējams atrast mājaslapā www.talkas.lv.

Foto: Publicitātes foto

«Lielo talku 2016» atbalsta lieldraugi «Rīgas brīvostas pārvalde», «Latvijas Valsts meži» un ceļu būves firma «Binders», kā arī Latvijas Vides aizsardzības fonda administrācija, Latvijas Atkritumu saimniecības uzņēmumu asociācija, RIMI un «DHL». Par Lielās Talkas jaunumiem šogad ziņo atbalstītāji LNT, TV3, Pirmais Baltijas kanāls, Rīga TV24, TVnet.lv, Latvijas radio 2, PIECI.LV, 1188 un nacionālā informācijas aģentūra LETA. Tāpat par atbalstu paldies sakām tulkošanas birojam «Valodu koks».

www.talkas.lv

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu