Lielā Talka aicina laicīgi pieteikt talkošanas vietas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Līdz brīdim, kad tiks slēgta iespēja pieteikt savu oficiālo talkošanas vietu, atlikusi vien nedēļa, taču Lielās Talkas organizatori lūdz neatlikt taku reģistrāciju uz pēdējo dienu. Svarīgi saprast, ka pēc talku pieteikšanas mājaslapā www.talkas.lv tās vēl nepieciešams saskaņot ar attiecīgā novada koordinatoru. Tikai pēc tam, kas koordinators ir apstiprinājis pieteikumu, Talkas kartē parādās oficiālais talkošanas punkts un šī punkta atbildīgajam ir iespēja saņemt oficiālos talkas maisus.

«Tā kā Lielās Talkas koordinatori pārsvarā ir pašvaldību darbinieki, kam ikdienā ir arī citi svarīgi pienākumi, apstiprināšanas process var ilgt arī dažas dienas. Tāpēc lūgums ikvienam, kas vēlas saņemt oficiālos talkas maisus, neatlikt pietikšanos uz pēdējo brīdi, bet reģistrēties mājaslapā www.talkas.lvjau tūlīt!» aicina Lielās Talkas vadītāja Vita Jaunzeme.

www.talkas.lv

Nedēļu pirms reģistrācijas slēgšanas ir pieteiktas jau vairāk nekā 1100 talkas, bet no tām koordinatori jau apstiprinājuši 850 oficiālās talku vietas. Tie, kas nevēlas organizēt savu talku, pastāv iespēja izvēlēties jebkuru no apstiprinātajām talkošanas vietām un 23.aprīlī tai pievienoties.

Jau ziņots, ka gadījumā, ja iedzīvotājiem ir vēlme organizēt talku un vākt atkritumus baltajos Lielās Talkas maisos, ir nepieciešams reģistrēt savu talku mājaslapā www.talkas.lv. Tiesa, tādā gadījumā, ja plānots talkot un atkritumus vākt vien dažu cilvēku kompānijā, nav obligāti jāpiesaka sava talka – ieteicams atrast tuvāko oficiālo talkošanas vietu Talku kartē un sazināties ar tās atbildīgo par dažu maisu saņemšanu. Par Lielās Talkas atkritumu maisu savākšanu un izvešanu ir atbildīga attiecīgā pašvaldība. Piepildītos maisus var atstāt TIKAI reģistrētajās talkas vietās un par to atrašanās vietu jāinformē talkas atbildīgais.

Reģistrēt savu talku

Talku kartē

«Lielo talku 2016» atbalsta liel draugi «Rīgas brīvostas pārvalde», «Latvijas Valsts meži» un ceļu būves firma «Binders», kā arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, Latvijas Vides aizsardzības fonds, Latvijas Atkritumu saimniecības uzņēmumu asociācija, RIMI un «DHL». Par Lielās Talkas jaunumiem šogad ziņo atbalstītāji LNT, TV3, Pirmais Baltijas kanāls, Rīga TV24, TVnet.lv, Latvijas radio 2, PIECI.LV, 1188 un nacionālā informācijas aģentūra LETA. Tāpat par atbalstu paldies sakām tulkošanas birojam «Valodu koks».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu