Putnu dārzā, Pārdaugavā Lielajā Talkā galvenie būs mazie talcinieki – stādīs kopā ar vecākiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Viens no jaunākajiem bērnu uzraudzības un pieskatīšanas centriem - Putnu dārzs, Rīgā atbalsta Lielās Talkas ideju vairot saliedētību, pozitīvismu un labi padarīta darba sajūtu, aicinot lielus un mazus talciniekus jau piektdien - 22. aprīlī pulksten 16.00 palīdzēt iekopt pagalma pirmās dobes, sagatavot dārza mēbeles un rotaļlietas vasarai, noslēgumā kopīgi ieturēt maltīti.

«Lielās Talkas idejas pilnībā sakrīt arī ar mūsu Putnu dārza darbību, jo uzskatām, ka tieši vide ir viens no bērnu skolotājiem. Putnu dārzs ir jaunas koncepcijas bērnudārzs, kurā vadāmies pēc savulaik Itālijā radītās Reggio Emilia skolas principiem. Tie arī māca, ka bērnam jāļauj nonākt pie zināšanām, pašam darbojoties, ideālajā variantā kopā ar vecākiem. Lielajā Talkā, labiekārtojot pagalmu, lieliski varēs sadarboties bērni un pieaugušie - kopiena veidojas kopīgos darbos! Pēc kārtīga darba būs arī maltīte – čaklos palīgus cienāsim ar zupu, maizītēm un siltu tēju,» atklāj Putnu dārza vadītāja Liene Salmiņa.

Lielajā Talkā Putnu dārzā plāno stādīt avenes, ziemcietes un vīteņrozi, vēl izveidos dobes, kurā sēs garšaugus un pākšaugus, stādīs tomātus. Savukārt no koka gatavotos krēslus talcinieki apstrādās ar lineļļas krāsu, uzlabos arī citas pagalmā paredzētās pārvietojamās koka karkasa mēbeles, kas bērnus priecēs pagalma rotaļās. Jaunākajiem Putnu dārza Lielās Talkas dalībniekiem būs iespēja piedalīties radošā darbnīcā, kuras tematika saistīta ar pagalmu un putniem.

Putnu dārza talcinieki 22. aprīlī no pulksten 16.00 aicināti ierasties darba apģērbā, bet bērnudārza vadība parūpēsies par nepieciešamajiem darbarīkiem u.c. materiāliem.



KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu