Ražotājs brīdina par savām mērcēm, kuras ir kaitīgi ēst katru dienu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pārtikas kompānija «Mars», kas ražo arī mērces Dolmio un Uncle Ben’s, paziņojusi, ka dažus no tās produktiem nav ieteicams lietot biežāk kā reizi nedēļā, jo tajos ir ļoti daudz sāls, cukura un tauku, raksta portāls Anglo Baltic News.

Kompānija sola turpmāk uz produktu iesaiņojuma norādīt, kuri ir ikdienā, bet kuri - reti lietojami produkti. Šīs norādes kompānija sola ievietot arī savā mājas lapā.

«Mars» pārstāvis skaidro, ka paaugstinātais tauku, cukura un sāls daudzums dažos produktos ir tādēļ, lai tiem būtu «autentiska garša».

Intervijā BBC kompānijas pārstāvis arī informēja, ka

marķējums «nav domāts ikdienas lietošanai» būs aptuveni 5% produktu.

Starp tiem būs arī krējuma mērces Dolmio lazanjai, pesto mērce, mājas makaronu un siera kārtojumi uzsildīšanai /cepšanai cepeškrāsnī, kā arī dažādas Uncle Ben’s Austrumu mērces.

Kompānijas paziņojumā teikts, ka dažos tuvākajos mēnešos mājas lapā būs pieejams to produktu saraksts, kurus neiesaka lietot biežāk kā reizi nedēļā, tāpat arī to produktu saraksts, kurus var lietot katru dienu. Kā zināms,

ieteicamā diennakts deva pieaugušajiem ir 70 g tauku, 20 g piesātināto taukskābju, 9 g cukura un 6 g sāls.

Produkti, kurus nevajag lietot katru dienu: tauki, piesātinātie tauki, cukurs, sāls

Dolmio lazanjai (94 g porcijā) – 7,1 g; 2,7 g; 3,2 g; 0,72 g.

Dolmio pesto ar baziliku (54 g porcijā) – 23,4 g; 3,3 g; 1,5 g; 0,62 g.

Dolmio makaroni ar sieru cepšanai (137 g porcijā) – 1 g; 0,4 g; 1,8 g; 0,32 g.

Britu labdarības organizācija «Nacionālais forums liekā svara jautājumos», kas cīnās par lielāku informācijas pieejamību šajos jautājumos, «Mars» rīcību nosaukusi par visaugstākajā mērā neparastu, bet arī oriģinālu, kas vērtējama pozitīvi.

Portāls atgādina, ka šā gada februārī kompānija «Mars» paziņoja, ka Vācijā īstenos vērienīgu Mars, Snickers un Milky Way Mini šokolādes batoniņu atsaukšanu, jo šajos produktos konstatēta plastmasas klātbūtne.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu