Lielā Talka ieskandināta – sestdien visi aicināti doties talkā Latvijai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Grīziņkalnā «Ghetto Games» teritorijā oficiāli ieskandināta Lielā Talka un apbalvoti aktīvākie reģionu koordinatori, kas jau vairāk nekā mēnesi pirms talkas veikuši dažādas ar vidi un tās kopšanu saistītas aktivitātes.

Pirmo vietu koordinatoru konkursā ieguva un 3000EUR ceļojumam no bobslejistu Jāņa Strengas un Arvja Vilkastes rokām saņēma Inčukalna pamatskola. Godpilno otro vietu sīvā sacensībā ieguva Preiļu novada pašvaldība, kam 2000EUR dāvanu karti ceļojumam pasniedza aktieris Gints Grāvelis. Bet trešā vietā ierindojās Valkas novada pašvaldība, ko apbalvoja AS «Latvijas Valsts meži» galvenais cīnītājs pret atkritumiem mežos – Cūkmens. Radio pieci.lv DJ Magnuss Eriņš pasniedza veicināšanas balvu par populārāko video Inčukalna pamatskolai. Tāpat veicināšanas balvas saņēma Andrupenes pamatskola un pērnā gada konkursa uzvarētāji – jaunieši no Salacgrīvas centra «BĀKA».

«Dodoties Lielajā Talka, svarīgi ir piemēroti apģērbties, paņemt pie rokas savus draugus un radus, atrast tuvāko talkošanas vietu un galvenais – neatstāt savus atkritumus nepiereģistrētās vietās! Uztveriet Lielo Talku kā svētkus, kurā visi kopā pulcējas, lai sasniegtu mērķi par zaļu Latviju,» talkas ieskandināšanas laikā sarunā ar pasākuma moderatoru Valteru Frīdenbergu aicināja Lielās Talkas vadītāja un Latvijas kā zaļākās valsts pasaulē idejas autore Vita Jaunzeme.

«Lai visi atkritumi tiktu izvesti ir svarīgi pieteikt savu talkošanas vietu mājaslapā www.talkas.lv, lai mēs un arī citi atkritumu apsaimniekotāji visā Latvijā zinātu, kur braukt pakaļ pieteiktajiem maisiem. Un otra būtiskā lieta ir atkritumus likt Lielās Talkas maisos. Šī talka mums un Rīgai un Pierīgas reģionam būs īpaša ar to, ka visi talkas laikā savāktie atkritumi vairs nenonāks Getliņu poligonā, bet mēs sašķirosim pārstrādei derīgos atkritumus,» ieskandināšanas pasākumā pastāstīja «Clean R» valdes loceklis Guntars Levics.

Talkas ieskandināšanas pasākumā «Ghetto Games» līderis Raimonds Elbakjans norādīja: «Sestdien mēs talkosim Rīgas sportiskākajā rajonā – Grīziņkalna parkā – līdzināsim zemi, sakopsim sporta laukumus un krāsosim basketbola grozus, lai godam sagaidītu Ghetto Games 8.sezonas atklāšanu 13.maijā!» Viņš arī norādīja, ka cerams drīz vairs nebūs jārīko atkritumu vākšanas talkas, bet tikai attīstības talkas, kurās veiktu apkārtnes labiekārtošanu.
Dienu pirms reģistrācijas slēgšanas ir pieteiktas jau vairāk nekā 1700 talkas, bet no tām koordinatori jau apstiprinājuši vairāk nekā 1400 oficiālās talku vietas. Talku reģistrācija noslēgsies ceturtdien 21.aprīlī pulksten 20:00 un pēdējās pieteiktās talkas tiks oficiāli apstiprinātas piektdienas laikā. Tiem, kas nevēlas organizēt savu talku, pastāv iespēja izvēlēties jebkuru no apstiprinātajām talkošanas vietām un 23.aprīlī tai pievienoties.

«Lielo talku 2016» atbalsta lieldraugi «Rīgas brīvostas pārvalde», būves firma «Binders» un «Latvijas Valsts meži», kā arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, Latvijas Vides aizsardzības fonds, Latvijas Atkritumu saimniecības uzņēmumu asociācija, RIMI un «DHL». Par Lielās Talkas jaunumiem šogad ziņo atbalstītāji LNT, TV3, Pirmais Baltijas kanāls, Rīga TV24, TVnet.lv, Latvijas radio 2, PIECI.LV, 1188 un nacionālā informācijas aģentūra LETA. Tāpat par atbalstu paldies sakām tulkošanas birojam «Valodu koks».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu