Vairāki tūkstoši dzelzceļnieku visā Latvijā iesaistīsies pavasara talkā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Piektdien, 22.aprīlī, dienu pirms «Lielās talkas» vairāki tūkstoši dzelzceļnieku visā Latvijā iesaistīsies pavasara talkā. Šogad dzelzceļnieki talkos ne tikai dzelzceļa teritorijās, bet arī Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas novietnē Gaiļezerā un Torņakalna novietnes Vecāku mājā, kā arī dosies palīgā mājas darbos vientuļajiem pensionāriem.

Sekojot dzelzceļnieku talkošanas tradīcijai, kas aizsākās jau Latvijas brīvvalsts gados, kad galvenokārt tika apzaļumotas un labiekārtotas staciju teritorijas, arī šogad Rīgā, Imantas stacijas teritorijā, piedaloties «Latvijas dzelzceļa» prezidentam Edvīnam Bērziņam, tiks stādīti koki un košumkrūmi – dekoratīvās purpurābeles un Japānas spirejas. Uzkopšana un labiekārtošana noritēs visā Latvijā, un darbos iesaistīsies vairāki tūkstoši dzelzceļnieku.

«Gadu gaitā kopīga talkošana ir izvērtusies ne tikai par vēlmi uz Latvijas simtgadi mūsu valsti padarīt par zaļāko un sakoptāko pasaulē, bet arī par lielisku un aktīvu laika pavadīšanu ar kolēģiem. Man prieks, ka dzelzceļnieki tik lielā pulkā iesaistās uzkopšanas darbos, un svarīgi, ka sakopjam ne tikai savu teritoriju, bet ejam palīgā arī citiem,» saka VAS «Latvijas dzelzceļš» prezidents Edvīns Bērziņš.

Aprīlī jeb Spodrības mēnesī, kā katru gadu, notiek aktīva dzelzceļa teritoriju uzkopšana, taču otro gadu pēc kārtas dzelzceļnieki dodas palīgā arī citiem. VSIA BKUS novietnē Gaiļezerā plānota slimnīcas teritorijas uzkopšana un labiekārtošana – tiks veidoti koku un dzīvžogu lapotnes vainagi, stādītas puķes, sakopta pļava pie slimnīcas teritorijas, kas nākotnē varētu pārtapt par lielisku atpūtas vietu. Savukārt Torņakalna novietnes Vecāku mājā dzelzceļnieki piedalīsies ģenerāltīrīšanā – mazgās logus, uzkops sanitāros mezglus un citas telpas.

Šogad talkotāji dosies arī pie vientuļajiem pensionāriem visā Latvijā, lai palīdzētu viņiem mājas un dārzu darbos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu