Šodien Lielā talka. Aicinām piedalīties!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šodien visā Latvijā notiek Lielā talka, viens no kuras mērķiem ir sakopt Latviju ceļā uz tās 100. dzimšanas dienu, padarot mūsu valsti par tīrāko un zaļāko vietu pasaulē. Arī portāla TVNET komanda aicina lasītājus doties talkot! Sekosim līdzi talkas norisei, visas dienas garumā piedāvājot reportāžas un ziņas no talkošanas vietām.

Lielā talka notiek no plkst. 9:00 līdz 15:00 vienlaicīgi visā Latvijā.

Lielajā talkā šogad tiek prognozētas 1800 talkošanas vietas.

Talkas norisi kopumā katrā novadā un republikas pilsētā pārrauga īpaši koordinatori, kuru kontaktus var uzzināt Lielās talkas mājas lapā.

Visas oficiāli reģistrētās talkas vietas var apskatīt īpašā kartē talkas mājas lapā.

Foto: Publicitātes
Talkas dienā būs nepieciešamai atkritumu maisi, kas šogad būs baltā krāsā.

Baltos maisus bez maksas būs iespējams saņemt 23. aprīlī ikvienā www.talkas.lv reģistrētajā talkas norises vietā pie talkas atbildīgā vai koordinatora.

Prognoze liecina, ka sestdien saule mīsies ar mākoņiem, daudzviet gaidāms īslaicīgs lietus, sniegs un krusa, vietām pērkona negaiss. Pūtīs rietumu vējš 1-6 m/s. Maksimālā gaisa temperatūra būs +6..+11 grādi.

Foto: Publicitātes

Lielajā talkā piedalīsies arī valsts augstākās amatpersonas. Piemēram, Valsts prezidents Raimonds Vējonis Lielās Talkas laikā sestdien piedalīsies dabas parka «Ogres Zilie kalni» sakopšanā un labiekārtošanā.

Valsts prezidents aicina

ikvienu Latvijas iedzīvotāju aktīvi iesaistīties un pielikt savu roku, lai kopīgi veidotu Latviju par tīrāku un sakoptāku vietu.

«Lielā Talka ir lieliska iespēja kopīgiem spēkiem paveikt ko paliekošu – ar savām rokām sakopt apkārtējo vidi un sapost Latviju pavasarim. Izmantosim iespēju būt kopā un novērtēsim to, cik skaista zeme mums ir dāvināta,» saka Valsts prezidents.

Foto: Publicitātes

Savukārt Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) Lielajā talkā piedalīsies Gaujas piekrastes sakopšanā Valmierā.

«Lai Latvija tiešām būtu tīrāka, katram iedzīvotājam būtu jāsāk ar savas durvju priekšas, savas sētas sakopšanu, neaizmirstot par apkārtējo vidi, kurā dzīvojam,» pauž Kučinskis.

Piesardzības pasākumi, lai neapdraudētu veselību

Lielās talkas laikā tās dalībniekiem vajadzētu ievērot vairākus drošības pasākumus, lai neapdraudētu savu veselību, piemēram, izmantot cimdus un aizsargbrilles, kā arī atcerēties, ka ir sākusies ērču aktivitātes sezona, un tai atbilstoši apģērbties, norāda Slimību profilakses un kontroles centrā.

Foto: Publicitātes

Sākot vides sakopšanu, vispirms ir jānovērtē vide. Lai nesavainotos, ir uzmanīgi jārīkojas ar talkas inventāru un atkritumiem, piemēram, šļircēm, stikla lauskām un ērkšķainiem zariem. Vēlams lietot aizsargbrilles un cimdus. Ja ir zināms, ka konkrētajā vietā mēdz uzturēties narkotiku lietotāji, talciniekiem nevajadzētu tur nodarbināt bērnus. Vienlaikus gan ir jāapzinās, ka šļirces var atrasties jebkur, tāpēc ir jāievēro piesardzības pasākumi, lai neapdraudētu savu veselību. Visdrošāk atrastās šļirces un adatas savākt necaurduramos konteineros, piemēram, plastmasas pudelēs, kuras ieteicams aizskrūvēt.

Piedaloties talkā, nav vēlams lietot alkoholu, jo tādējādi mazinās koncentrēšanās spējas, kas var novest pie dažādām traumām.

Savukārt, ja talkas laikā paredzēti darbi lielceļu tuvumā vai ceļa malā, ieteicams vilkt spilgtas krāsas apģērbu vai izmantot atstarojošās vestes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu