Vējonis: esam kļuvuši atbildīgāki

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Dabā izmesto atkritumu daudzums ar katru gadu samazinās un tas liecina, ka esam kļuvuši atbildīgāki, tā Lielās Talkas rezultātus vērtē Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Valsts prezidenta kanceleja informēja, ka Vējonis pauda gandarījumu par to, ka Lielās Talkas dienā aizvien vairāk pūles varam pielikt vides labiekārtošanai un dabā izmesto atkritumu daudzums ar katru gadu samazinās.

«Latvija kļūst par aizvien zaļāku un tīrāku zemi. Lielās Talkas kustība gadu no gada mūs pulcina, lai kopīgiem spēkiem sakoptu apkārtējo vidi. Paldies, ka varam darīt to kopā,» sacīja Valsts prezidents, sestdien uzsākot Lielās Talkas dienu.

Valsts prezidents talkoja dabas parkā «Ogres Zilie kalni,» kur kopā ar Ogres bērniem un apkārtnes ļaudīm gatavoja putnu būrīšus un stādīja kokus pie Dubkalnu ūdenskrātuves.

Valsts prezidents Vējonis ir Lielās Talkas patrons. Viens no Lielās Talkas mērķiem ir sakopt Latviju ceļā uz tās 100.dzimšanas dienu, padarot mūsu valsti par tīrāko un zaļāko vietu pasaulē.

Jau vēstīts, ka kopumā sestdien Lielā Talka notika 1750 oficiālajās vietās. Šogad Lielajā Talkā visvairāk pieteikto talkošanas vietu ir Vidzemē - ir apstiprinātas gandrīz 600 vietas. Zemgalē pieteiktas 350 talkošanas vietas, Latgalē, Jūrmalā un Rīgā - nedaudz vairāk kā 300 vietas katrā reģionā, savukārt Kurzemē apstiprinātas aptuveni 200 talkas vietas.

Organizētāji informē, ka apkārtnes sakopšana jau sākās vakar, kā arī būs daudz vietu, kas nav oficiāli pieteiktas, tomēr arī tās iedzīvotāji sakopj šodien.

Lielās Talkas sauklis šogad ir «Latvijai BŪT zaļai!».

Talkošanas iniciatīva tika aizsākta 2008.gadā ar mērķi sakopt Latviju līdz tās simtgadei, ko atzīmēs 2018.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu