Lielā Talka 2016 oficiāli noslēgusies; talkotāju vairāk nekā pērn

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Lielā Talka sestdien oficiāli noslēgusies 1750 apstiprinātajās talkas vietās, taču cilvēki visā Latvijā turpina labiekārtošanas darbus un ietur kopīgas maltītes, informēja Lielās Talkas mediju koordinatore Madara Laicāne.

Laicāne sacīja, ka talkotāju aktivitāte šogad bijusi lielāka, nekā pērn. Precīzi skaits tiks apkopots līdz rītdienai. Pērn tika oficiāli apstiprinātas 1620 talkošanas vietas un kopumā Lielajā talkā piedalījās ap 175 000 cilvēku.

Lielās Talkas organizatori pateicas ikvienam par ieguldīto darbu un vēl arī ikdienā rūpēties par apkārtējo vidi, lai Latvijas simtgadē mēs varētu teikt, ka Latvija ir zaļākā valsts pasaulē.

Talkas darbos šodien piedalījies ne vien Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis un Ministru prezidents Māris Kučinskis, bet arī daudzi uzņēmumi, biedrības un domubiedru grupa.

Laicāne atgādina, ka šogad visvairāk talku vietu pieteiktas Vidzemē – gandrīz 600 talku, kam seko Zemgale ar aptuveni 350 talkošanas vietām. Latgalē pieteiktas nedaudz vairāk nekā 300 talku vietas, un līdzīga aktivitāte ir arī Rīgā un Jūrmalā, kur talkoja gandrīz 300 oficiālajās talkošanas vietās. Savukārt Kurzemē pieteiktas gandrīz 200 talkas vietas.

Talciniekiem bijuši arī dažādi interesanti atradumi, piemēram, 10 eiro, Lieldienu ola zem eglītes, padomju laika nozīmītes, sarkans dīvāns, dažādi veci mūzikas instrumenti un dažādi antīki priekšmeti.

Arī laika apstākļi talkas laikā bijuši dažādi - spīdēja gan saule, gan bija apmākušās debesis, dažviet talciniekos pārsteigusi krusa un pat lieli ledus graudi.

Bez oficiālajām vietām visā Latvijā daudzi talkas darbus iesākuši jau piektdien, kā arī liela daļa Latvijas iedzīvotāju talkojuši arī ārpus oficiāli pieteiktajām vietām.

Lielās Talkas sauklis šogad ir «Latvijai BŪT zaļai!».

Talkošanas iniciatīva tika aizsākta 2008.gadā ar mērķi sakopt Latviju līdz tās simtgadei, ko atzīmēs 2018.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu