Itālijā lietavās salūzt naftas noplūdes vietu norobežojoša barjera

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Viena no barjerām, kas uzstādīta netālu no Dženovas ostas Itālijas ziemeļrietumos, lai ierobežotu pirms sešām dienām notikušo naftas noplūdi, sestdien spēcīgās lietavās ir salūzusi, radot bažas par plašu vides piesārņojumu.

Ir pārplīsusi viena no piecām barjerām.

«Situācija ir sarežģīta, mēs nezinām, cik naftas varēja nonākt jūrā,» sacīja Dženovas civilās aizsardzības jautājumu vecākais Džanni Krivello.

Dažas stundas vēlāk Itālijas infrastruktūras ministrs Graciano del Rio paziņoja, ka situācija ir sarežģīta, bet «tiek kontrolēta. Tiek strādāts, lai atjaunotu barjeras un uzbūvētu norobežojumu».

17.aprīlī pārplīsa pazemes cauruļvads, kas savieno ostu ar naftas pārstrādes rūpnīcu, piesārņojot divus kanālus, Polceveras straumi un pludmales netālu no straumes ieplūšanas Vidusjūrā vietā.

Aplēses liecina, ka no cauruļvada izplūda ap 500 tonnām naftas, no kuras 10% nonāca jūrā.

Varas iestādes ir paziņojušas, ka velkonis tīra naftas plankumu apmēram četras jūras jūdzes (7,4 kilometrus) no piekrastes, kur atrodas vairāki iecienīti kūrorti.

Naftas pārstrādes uzņēmuma īpašniece «Iplom» ir panākusi pagaidu vienošanos ar arodbiedrībām par 240 no 252 darbiniekiem atlaišanu, jo pēc noplūdes rūpnīca ir jāslēdz līdz tālākam lēmumam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu