Stādu parāde pulcē vairāk nekā 70 000 apmeklētāju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Stādu parāde Siguldā sestdien un svētdien pulcējusi kopumā vairāk nekā 70 000 apmeklētāju, pavēstīja pasākuma organizatori.

Pasākuma laikā stādu audzētavas no visas Latvijas plašā klāstā piedāvāja vasaras puķes, augļu kokus un ogulājus, dekoratīvos kokus un krūmus, kā arī daudzgadīgās puķes un citus stādus. Tāpat notika amatnieku tirgus ar Latvijā ražotām amatniecības precēm un pārtiku, kā arī dārza precēm un tehniku.

Pasākuma ietvaros bija apskatāma arī jauno šķirņu un augu izstāde, kā arī notika retu un neparastu formu stādu izsole.

TVNET novēroja, ka

stādu parādi apmeklēja daudzi kaimiņvalstu pārstāvji.

Arī paši tirgotāji atina, ka visaktīvāk stādus pērkot pircēji no Igaunijas.

Pasākuma organizatori arī apbalvojuši tirgotājus vairākās nominācijās.

Par atraktīvāko stendu apbalvota Bulduru dārzkopības vidusskola, par plašāko sortimentu - saimniecība «Puķu lauki», bet par Latvijas Stādu parādes retumu atzītas Līvijas Priedes hostas.

Apbalvojumu par labākajām vasaras puķēm saņēma Agita Dreimane, par labākajām ziemcietēm - Eva Jaunromāne, par labākajām rozēm - Māra Ozola.

Kategorijā «Dekoratīvie koki un krūmi» apbalvota saimniecība «Zaļenieki», kategorijā «Augļu koki, ogulāji» - saimniecība «Sprogas».

Latvijas Stādu parāde šogad norisinājās trīspadsmito gadu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu