Indijas ziemeļos plosās mežu ugunsgrēki, kuros gājuši bojā septiņi cilvēki

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Indijas ziemeļos Utarakhandas štatā plosās mežu ugunsgrēki, kuros pēdējo nedēļu laikā ir gājuši bojā vismaz septiņi cilvēki un ir apdraudēti divi tīģeru rezervāti, pirmdien paziņoja amatpersonas.

Indijas valdība nedēļas nogalē nosūtīja Gaisa spēku helikopterus liet ūdeni uz ugunsgrēkiem, kas pārņēmuši 23 kvadrātkilometrus priežu meža.

Pirmdien turpinās desmitiem ugunsgrēku, kas neprognozējami izplatās un apdraud divus lielus tīģeru rezervātus – Korbeta un Radžadži nacionālos parkus, informēja štata mežu dienesta darbinieks Bhanu Prasads Gupta.

Ugunsgrēkus pastiprina šīgada sausais laiks pēc diviem secīgiem vāju musonu lietavu gadiem. To dzēšanu traucē biezi dūmi.

Varas iestādes ir aizturējušas četrus vīriešus, lai nopratinātu saistībā ar aizdomām, ka viņi izraisījuši dažus ugunsgrēkus, lai attīrītu zemi nekustamo īpašumu attīstībai, sacīja Indijas vides ministrs Prakašs Džavdekars.

Ir gaidāms, ka mežu ugunsgrēki pasliktinās jau tā augsto gaisa piesārņojuma līmeni Indijas ziemeļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu