Lielās talkas laikā visā Latvijā savāktas 1989 tonnas atkritumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Lielās talkas laikā Latvijā savāktas 1989 tonnas atkritumu, informēja Lielās talkas mediju koordinatore Madara Laicāne.

Šāds savākto atkritumu apjoms ir par 2% lielāks nekā gadu iepriekš, kad savāktas 1943,62 tonnas atkritumu.

Visvairāk atkritumu ir nogādāts uz poligonu Getliņos, kur no Rīgas un tās apkārtnes pieņemti 40% no kopējiem Lielās talkas laikā savāktajiem atkritumiem. Rīgā pieņemtie atkritumi pirmo reizi tika sašķiroti, lai derīgos atkritumus nodotu otrreizējai pārstrādei.

Šogad tika pieteikts vairāk talkošanas vietu un talkā piedalījās vairāk cilvēku nekā pērn, kas nozīmē, ka vidēji uz vienu talkas vietu savākto atkritumu skaits ir samazinājies.

Jau ziņots, ka Lielajā talkā šogad ir atkārtots dalībnieku skaita rekords, kāds tas bija 2011.gadā - piedalījās 190 000 cilvēku.

Visvairāk cilvēku dažādās vides kopšanas aktivitātēs pulcējušies Rīgā un Vidzemē, kur talkojusi aptuveni trešdaļa talkas dalībnieku, gandrīz tikpat aktīva bijusi Latgale. Ceturtā daļa Lielās talkas brīvprātīgo dalībnieku piedalījusies talkās Zemgalē, bet 13% talkojuši Kurzemē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu