TVNET testē: Kas patiesībā slēpjas suši sastāvā?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mūsdienās suši kļuvis par populāru ēdienu arī Latvijā, un, ja tie garšo, kādēļ gan tos neēst? Tos ir iespēja baudīt ne tikai kafejnīcās, bet arī pasūtīt uz mājām vai pat pašiem gatavot. Tomēr arvien pieaugošais suši piedāvājumu klāsts, to sastāvs un cenas var būt ļoti mulsinošas.

Vai suši ir veselīgi? Cik bieži tos var ēst? Vai tajos izmantotās sastāvdaļas ir kvalitatīvas? Un kādas vispār ir šīs sastāvdaļas? Uz visiem šiem mūs interesējošiem jautājumiem atbild Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas Dietoloģijas dienesta vadītāja Laila Meija, skatieties video:

TVNET pasūtīja klasiskos Philadelphia, California un Sake Avocado suši komplektus no 12 dažādiem piegādātājiem. Kopējās izmaksas variēja no nepilniem 12 eiro līdz pat 25 eiro. Tos testēt un novērtēt aicinājām Restorānu servisa skolas pārstāvi Nikolaju Borodkinu un restorāna «Kabuki» šefpavāru Andreju Gaigalu, uzaicinātais pārstāvis no «Bentosushi» neieradās.

www.bambook.lv

www.bambook.lv
www.bambook.lv Foto: stopkadrs no video

Philadelphia maki, eur 7.50

Classic California, eur 11.10

Sake Phila Avokado maki, eur 6.40

Ekspertu viedoklis: Paši suši gabaliņi neizskatās pievilcīgi. Par krabja gaļu neko sliktu nevar teikt, tā ir īsta, pēc garšas ļoti okei. Šeit ir izmantoti tobiko ikri, kas ir lielāki par citiem. Laša krāsa gan nav laba, pārāk gaiša, kā arī tas ir ļoti plāni sagriezts. Suši sastāvdaļām jābūt harmoniskām, bet šeit ir pārāk daudz rīsu, kas ir arī sausi. Ja būtu mazāk rīsu, bet vairāk lasis un avokado, būtu ļoti garšīgi.

www.tataki.lv

www.tataki.lv
www.tataki.lv Foto: stopkadrs no video

Philadelphia sezam maki, eur 8.50

Sake California maki, eur 5.95

Ekspertu viedoklis: Gribētos, lai irbulīši būtu kādā apvalkā, jo mēs nezinām, kas nokomplektēja pasūtījumu. Tas pats attiecas arī uz iepriekšējiem suši. Te mēs uzreiz jau redzam, ka pildījuma ir daudz mazāk, bet rīsu krietni vairāk nekā iepriekšējiem suši. Lasi vispār nevar just. Iepriekšējos bija tobiko ikri, bet šeit jau ir masago ikri, kas ir mazāki.

www.bentosushi.lv

www.bentosushi.lv
www.bentosushi.lv Foto: stopkadrs no video

Philadelphia Classic maki, eur 5.50

California maki, eur 6.80

Sake Avocado maki, eur 4.90

Ekspertu viedoklis: Šeit jau mēs uzreiz redzam, ka pildījums ir lielāks un paši suši gabaliņi izskatās daudz pievilcīgāk, tādi bagātīgi. Garneli arī var just. Avokado, gurķis, majonēze - viss ir okei, tikai pēc garšas nedaudz sausi. Pagaidām man šie vislabāk garšo.

www.sushihome.lv

www.sushihome.lv
www.sushihome.lv Foto: stopkadrs no video

Philadelphia Delux, eur 5.50

California, eur 4.50

Sake - Avocado, eur 5.40

Ekspertu viedoklis: Tā kā šie nav dārgi, mēs jau saprotam, kas mūs sagaidīs. Šajos suši krabju gaļas vietā ir krabju nūjiņa, kas visu sabojā. Bet tā paši gabaliņi izskatās diezgan palieli. Gurķis ir, ikri ir, avokado arī, vienīgi nav majonēzes. Vai nu šie suši kārtīgi jāizmērcē sojā, vai pēc ēšanas jāuzdzer ūdens.

www.sushiexpress.lv

www.sushiexpress.lv
www.sushiexpress.lv Foto: stopkadrs no video

Philadelphia Uramaki, eur 5.75

California classic Uramaki, eur 5.75

Alaska maki, eur 3.90

Ekspertu viedoklis: Kas mums te ir? Tumšs, nesmuks avokado, tobiko ikri, krabju nūjiņa, kas, ja iepriekšējā suši bija vesela, tad šeit jau tikai pusīte - tāds ekonomisks variants. Salīdzinot ar citiem Philadelphia Maki, šim ir pavisam mazs laša gabaliņš - šobrīd līderis starp visiem. Nevar arī saprast par Alaska maki suši izmantoto lasi, visticamāk, tas ir apcepts laša taukumiņš, kas ir pie pašas laša ādas. Bet, tā kā šeit ir iekļauts dubultais komplekts (Alaska maki 16 gabaliņi), par šādu summu nevar sūdzēties.

www.sushiservice.lv

www.sushiservice.lv
www.sushiservice.lv Foto: stopkadrs no video

Philadelphia maki, eur 6.95

California maki, eur 6.55

Sake - avokado maki, eur 4.30

Ekspertu viedoklis: Salīdzinot ar citiem suši, šie ir ļoti pavirši sarullēti. Arī šeit neveiksmīgi ir izvēlēts avokado, visos gabaliņos ļoti tumšs, briesmīgs. Pēc garšas šķiet, ka rīsi nav šodien vārīti, un ir ļoti izteikta etiķa garša. Sagrieztie laša gabaliņi ir caurspīdīgi, varam novērtēt pavāra prasmi tos plāni griezt. Šie suši nav īsti labi.

www.tokyocity.lv

www.tokyocity.lv
www.tokyocity.lv Foto: stopkadrs no video

Philadelphia, eur 7.90

California, eur 9.50

Sake Avocado, eur 6.50

Ekspertu viedoklis: Izskatās nedaudz pavirši - gan sagrieztie gabaliņi, gan veids, kā tie salikti kastītē. Liekas, ka arī šie rīsi nav šodien gatavoti, kā arī proporcionāli par daudz. Par suši gabaliņu daudzumu nevar sūdzēties (visi ir dubultie komplekti). Tāpat arī nevar sūdzēties par laša daudzumu. Kā arī šeit ir izmantota īsta krabju gaļa, izskatās gan, ka tā ir sajaukta kopā ar surimi.

www.dominoclub.lv

www.dominoclub.lv
www.dominoclub.lv Foto: stopkadrs no video

Filadelfija, eur 4.50

Californija ar Tobiko ikriem, eur 5.50

Sake Avocado, eur 3.50

Ekspertu viedoklis: Pildījums beidzot izskatās pietiekami liels, harmonisks un sabalansēts. Krabja gaļu beidzot var just, arī lasis ir diezgan daudz. Viss kopā garšo ļoti labi. Labs pirkums, it īpaši ņemot vērā cenu.

www.sushi.lv

www.kabukiexpress.lv
www.kabukiexpress.lv Foto: stopkadrs no video

Philadelphia Maki, eur 7.80

Sake California Maki, eur 5.50

Sake Avocado Maki, eur 5.00

Ekspertu viedoklis: Vizuāli smuki, sagriezti akurāti. Lasis ir patīkamā daudzumā. Var just, ka šie suši nav sausi, sastāvdaļas ir proporcionālas. Garšo ļoti labi.

www.ganbei.lv

www.ganbei.lv
www.ganbei.lv Foto: stopkadrs no video

Philadelphia maki, eur 5.60

California maki, eur 13.00

Sake/avocado maki, eur 4.20

Ekspertu viedoklis: Izskats un garša ir laba. Lasis pietiekamā daudzumā, kā arī izteikti lieli krabju gaļas gabali, citos tie bija krietni mazāki un plānāki. Par šiem nebūtu žēl samaksāto naudu.

www.sushimania.lv

www.sushimania.lv
www.sushimania.lv Foto: stopkadrs no video

Philadelphia maki classic, eur 4.48

California maki original, eur 4.72

Sake avocado maki, eur 2.56

Ekspertu viedoklis: Lasis nav daudz, avokado nav daudz, nekā te nav daudz. Arī sezama sēkliņas ir noskopotas. Rīsi ne tikai nav šodien vārīti, bet tie arī nav kārtīgi izvārīti. Šķiet, ka lasis ir bijis saldēts, tam ir ūdeņaina garša. Labāk tomēr samaksāt nedaudz vairāk...

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu