Uz mobilā telefona ir vairāk baktēriju nekā uz tualetes poda

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Dažkārt cilvēki ļoti uztraucas par tualetes poda tīrību un tāpēc lieto dažādus sadzīves ķīmijas līdzekļus. Taču pētījumos ir pierādīts, ka uz mobilā telefona un TV pults var būt vairāk baktēriju nekā uz tualetes poda.

Ķīmiķis Andris Kraņevskis intervijā portālam TVNET norādīja, ka turklāt nav runa par nelielu baktēriju daudzumu.

Uz mobilajiem tālruņiem varot būt desmitiem reižu vairāk baktēriju nekā uz tualetes poda.

«Mēs ļoti rūpīgi mazgājam tualeti, pēc kuras apmeklējuma vēl beržam rokas ar sintētiskām ziepēm un tādā veidā uzņemam vielas, kas mums nav vajadzīgas, bet mēs aizmirstam nomazgāt rokas pēc mobilā telefona un TV pults lietošanas, jo šie priekšmeti ir vēl netīrāki,» intervijā portālam TVNET sacīja ķīmiķis Andris Kraņevskis.

Arī uz banknotēm un monētām ir ļoti daudz dažādu baktēriju un netīrumu.

Speciālists vērsa uzmanību uz medicīnas jautājumu portālā webmd.com rakstīto par sešām pārsteidzoši netīrām mājas lietām. Pie tām minēta virtuves izlietne, zobu birste, sāls un piparu trauks, TV pults, datora klaviatūra un vanna.

Norādīts, ka TV pults nokrīt uz grīdas un iesprūst starp dīvāna daļām. Tāpat kāds uz tās uzklepo un uzšķauda. Parasti TV pulti aizskar visi mājinieki.

Savukārt portālā prnewswire.com aprakstīts pētījums, kurā noskaidrots, ka TV pults ir galvenā baktēriju pārnēsātāja pacientu palātās.

Uz TV pults ir vairāk baktēriju nekā uz pogas vai roktura ūdens nolaišanai tualetē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu