VVD: «Skonto Būves» argumentācija tiesvedībā pret valsti ir nepamatota

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Valsts vides dienests (VVD) nepiekrīt uzņēmuma «Skonto Būve» tiesvedībā pret valsti paustajai argumentācijai un uzskata to par nepamatotu, aģentūrai BNS pauda VVD ģenerāldirektore Inga Koļegova. Koļegova uzsvēra, ka par darbībām, kas nav veiktas atbilstoši līgumam, atlīdzība uzņēmumam nepienākas.

VVD norāda, ka pēc līguma pārtraukšanas ar uzņēmumu 2015.gada rudenī VVD ir veicis gudrona dīķu teritorijas apsaimniekošanu, novēršot papildu risku videi un projekta nākotnei.

Plānots, ka piesārņojuma attīrīšanas darbi varētu atsākties nākamgad. Lai atsāktu Inčukalna gudrona dīķu teritorijas attīrīšanu no vēsturiskā piesārņojuma, 2016.gadā VVD organizējis vairākus publiskos iepirkumus, tajā skaitā par teritorijas sanāciju un darbu inženiertehnisko uzraudzību. Šobrīd notiek kandidātu izvērtēšana sanācijas darbu veikšanai, savukārt projekta inženiertehniskās uzraudzības darbu konkursā ir izsludināta kandidātu atlase.

VVD savulaik pieņēma lēmumu pārtraukt līgumu ar «Skonto Būvi», jo guva pārliecību, ka uzņēmums nespēj un nevēlas pildīt līgumu, tai skaitā, sanācijas darbu veikšanu Ziemeļu dīķī. Neveicot vietas sanāciju, valsts riskētu zaudēt arī Eiropas reģionālās attīstības fonda finansējumu.

VVD apsaimniekos teritoriju līdz pat sanācijas darbu atsākšanai, tādējādi novēršot jauna piesārņojuma nonākšanu vidē. Dienvidu dīķim pieguļošā būvlaukuma teritorija tika attīrīta no bīstamajiem atkritumiem. Neizsmeltais gudrons tika pārklāts ar ūdens necaurlaidīgu materiālu, tādējādi «iekonservējot» objektu līdz sanācijas darbu atsākšanai. Lai novērstu vandālismu un zādzības, Dienvidu dīķī izvietota diennakts fiziskā apsardze.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu