Fotostāsts: Kā venēcieši tiek pie iecienītākās delikateses - «mīkstajiem krabjiem»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Moleči vai «moeche», kā tos dēvē venēciešu dialektā, ir jaunie krabji, kuri tikko nometuši savu pirmo jaunuļu čaulu, tomēr pie cietās, pieaugušajiem krabjiem tipiskās čaulas vēl nav tikuši. Tie Venēcijā tiek uzskatīti par īpašu delikatesi. Jaunās čaulas cietināšanās process aizņem vien dažas stundas; ja šos vēžveidīgos radījumus nozvejo nepareizi, to čaula ātri vien sacietē, raksta «Reuters».

Iespēja jaunos krabjus ar mīksto čaulu nozvejot rodas tikai dažas dienas pavasarī un rudenī.

Venēciešu zvejnieki tīklos mēdz noķert arī mazos krabjus, kuri pirmo čaulu vēl nav nometuši. Notvertie krabji tad līdz čaulas maiņas brīdim tiek turēti dziļās mucās, kas pildītas ar jūras ūdeni.

Jaunie krabji nav lēta delikatese - par vienu kilogramu īpašo krabju gardēžiem jāšķiras no 50 - 80 eiro.

Restorānos jaunie krabji visbiežāk tiek pasniegti apviļāti miltos un vārīti eļļā. «Šim gardumam piemīt krabjiem tipiskais saldums, kā ari pikantums un sāļums, ko dod lagūnas ūdeņi. Šis ir ļoti populārs ēdiens, īpaši venēciešu vidū. Tas tiešām ir kaut kas īpašs,» saka kāds vietējā restorāniņa īpašnieks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu