Tāda fantastika tepat Rīgā!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kamēr vairums pieaugušo turpina strādāt savos birojos, dažiem jau ir palaimējies un viņi var baudīt atvaļinājuma priekus. Viena no rīdzinieku iecienītākajām sauļošanās vietām ir Lucavsala, kas ar savu sakārtoto infrastruktūru un plašajām atpūtas iespējām vilina gan ģimenes ar bērniem, gan aktīvas atpūtas cienītājus - jauniešus. Ābeļu paēnā ar grāmatu rokās labi jūtas arī seniori.

Mazulīšus cenšas vest laukā no rītiem un vakaros

Jau darba dienas rītā Lucavsalā ierodas pirmie atpūtnieki. Pārsvarā tās ir jaunās māmiņas ar ratos guļošiem vai sēdošiem mazuļiem. Viņas sarunā ar TVNET saka, ka šajās karstajās dienās cenšas iziet laukā ar bērniem pēc iespējas agrāk, jo pa dienas vidu tas nav iespējams - tad valda neciešama svelme.

«Pat ūdens tuvums nedod gaidīto veldzējumu,» saka pusotru gadu vecā Oskara mamma Katrīna, kas tomēr priecājas par visapkārt jūtamo vasarai raksturīgo karstumu.

Tik maz mums Latvijā ir tās siltās dienas, ka būtu grēks sēdēt istabā.

Turklāt šajā karstumā, kad gaisa temperatūra pārsniedz 25 grādus, Ziepniekkalna daudzdzīvokļu mājas dzīvoklī esot kā pirtī.

«Vienīgais, ko var padarīt, ir sēdēt un svīst,» sieviete saka, mēģinot pierunāt Oskaru uz brīdi iznākt no ūdens, lai sasildītos. Taču puika ir tādā sajūsmā par ūdeni, ka nevēlas atgriezties uz sauszemes.

Foto: Artūrs Krūmiņš/TVNET

Vasaras brīvlaiks ir sācies!

Tuvojoties pusdienlaikam, pludmalē ierodas arvien vairāk pieaugušo, kuri bauda ikgadējo atvaļinājumu vai vismaz daļu no tā. Vairums ir kopā ar bērniem vai mazbērniem, kuriem šī ir vasaras brīvlaika pirmā diena.

Apbruņojušies ar piepūšamajiem riņķiem un uzročiem, bērni steidzas iebrist Daugavas ūdenī. Lielākie metas peldus, bet mazākie plunčājas turpat piekrastē.

Salas nelielajā pludmalē ir tāda sajūta, it kā būtu atbraukts uz jūru.

Baltajām smiltīm klātais laukumiņš ir pilns ar saules un ūdens pelžu tīkotājiem.

Arī pludmales volejbola laukums ir aizņemts gandrīz visu dienu.

Foto: Artūrs Krūmiņš/TVNET

Pašiem sevi jāsargā

Lucavsalā strādājošais Rīgas pašvaldības policijas darbinieks Ilvars Pundurs, kurš dežurē pludmalē, stāsta - tā kā Lucavsalā uzturas ļoti daudz atpūtnieku, glābējiem nākas palīdzēt ne tikai nopietnos dzīvībai bīstamos gadījumos, bet arī dažādu vieglāku pušumu, sasitumu un sagriezumu situācijās.

Bieži vien atpūtnieki sasit vai sagriež pēdas.

Glābējs atgādina, ka cilvēkiem arī pludmalē un atpūtas laukumos vajadzētu sekot līdzi savai un savu bērnu drošībai.

Skriešus, peldus un ar motorlaivu

Ja glābēji pamana, ka kādam peldētājam paliek slikti, viņi uzreiz steidzas palīgā.

Lai nokļūtu pie slīkstošā, glābējiem vajadzīga tikai minūte vai divas.

Ja palīdzība vajadzīga cilvēkam, kurš ir ūdenī līdz bojām, glābēji pie viņa steidzas kājām un peldus. Bet, ja nelaime notikusi aiz bojām, kur ir dziļāks par 1,70 metriem, glābēji darbina motorlaivu un dodas palīgā ar to.

Motorlaivu viņi izmanto arī tad, ja jādodas palīgā jauniešiem, kuri, iestājoties siltākam laikam, mēdz lēkt no Salu tilta. Tā ir visai bīstama un riskanta nodarbošanās, kas nereti beidzas ar nopietnām veselības problēmām.

Lucavsalā strādājošie Rīgas pašvaldības policijas darbinieki ir apmācīti sniegt pirmo palīdzību, bet bieži vien viņi zvana arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam, kura speciālisti 10-15 minūšu laikā ierodas.

Portāls TVNET aicina savus lasītājus izbaudīt vasaras priekus, vienlaikus atceroties par drošību!

Lai visiem izdevusies un pozitīviem piedzīvojumiem pilna vasara!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu