Dārziņos policija mēneša laikā ar slepenu videokameru pieķērusi 20 piemēslotājus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Mēneša laikā Rīgas Pašvaldības policijā (RPP) sāktas 20 administratīvās lietas par piemēslošanu Rīgā, Dārziņu rajonā, informēja RPP.

Pēdējo mēnešu laikā RPP saņēma sūdzības no Dārziņu iedzīvotājiem. Vietējie iedzīvotāji policistiem ziņoja, ka Jāņogu ielā citi iedzīvotāji ierīkojuši nesankcionētu izgāztuvi - vietā, kur ir novietots konteiners stikla tarai, apkārtējie regulāri izmet savus atkritumu maisus. Apsekojot norādīto adresi, kārtības sargi konstatēja, ka tajā patiešām izveidojies atkritumu kalns.

Pagājušā mēneša otrajā pusē, ņemot vērā iedzīvotāju sūdzības, šajā vietā tika izvietota pārvietojamā novērošanas kamera, lai turpmāk būtu iespējams pieķert pārkāpējus. Mēneša laikā sāktas 20 administratīvās lietas par piemēslošanu.

Daži no pārkāpējiem šajā vietā vienlaikus izmetuši pat teju desmit maisus, savukārt kāds cits izmetis dīvānu.
Lielākajai daļai pārkāpēju piemērots 10-20 eiro sods, taču trim pārkāpējiem piemērots pat 50 eiro naudas sods.

Rīgas domes saistošajos noteikumos teikts, ka par šādu pārkāpumu var piemērot naudas sodu līdz 71 eiro. Pārkāpuma izskatīšanas laikā policisti piemēslotājus aicināja informēt arī kaimiņus un citus paziņas, kas, viņuprāt, varētu vēlēties izmantot nesankcionēto izgāztuvi.

RPP atgādina, ka

katram pašam ir jāparūpējas par saviem atkritumiem un tos nedrīkst vienkārši izmest, kur pagadās.

Tāpat policija brīdina, ka

arī turpmāk šādās un citās vietās izmantos pārvietojamās videonovērošanas kameras.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu