Nakts tirgus gardumi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Ko darīt, ja pa dienu jāstrādā un nav laika aizbraukt līdz tirgum pēc svaigiem zaļumiem un ogām? Nekas nav nokavēts arī vakarā - Centrāltirgus teritorijā iekārtotais Nakts tirgus strādā vēl ilgāk nekā lielveikali.

Šobrīd, vasaras vidū, Nakts tirgū piedāvāto augļu un dārzeņu klāsts ir ļoti bagātīgs.

Te var iegādāties gan no ārvalstīm ievestos pārtikas produktus, gan vietējos mežos salasītos gardumus.

No vietējiem produktiem jāmin sēnes, piemēram, gaileņu litrs maksā 2,30 eiro. No Latvijas un ārvalstu mežiem uz Rīgas centru atceļojušas arī mellenes un avenes. Vietējās mellenes maksā 2,00 eiro par litru.

Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Patlaban Nakts tirgū var nopirkt arī dažādu šķirņu un kvalitātes ķiršus. Vidējā cena - 2,00 eiro par kilogramu. Tiesa, vairums ķiršu izskatās pēc ievestajiem. Bet garšīgi tāpat!

Bet, ja vēlaties iegādāties jāņogas, ērkšķogas vai upenes, jārēķinās ar mazākiem tēriņiem.

Daļai preču Nakts tirgū cenas ir zemākas nekā pa dienu, it īpaši, ja iegādājas vairumā.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET
Prieks, ka cūku pupu cena jau nokritusi zem 1,00 eiro par kilogramu.

Nedaudz dārgākas ir sviesta pupiņas.

Ja pērk vairumā, lauka gurķīšus var atrast par ļoti pievilcīgu cenu - 0,50 eiro kilogramā. Tomāti gan uz pusi dārgāki, it īpaši lielākie un mazie ķiršu tomātiņi. Patlaban ļoti laba cena ir dažāda lieluma kabačiem - pat līdz 0,25 eiro par kilogramu.

Tā kā patlaban Nakts tirgū ir ļoti bagātīgs piedāvājums, jārēķinās ar diezgan lielu pircēju drūzmu. Bet, ja jums ir brīvs vakars un gribas parunāties par dažādiem vasaras gardumiem, tirgus ir īstā vieta!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu