Meklējam Latvijas Zaļāko darba kolektīvu!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lai uzlabotu dzīves kvalitāti un popularizētu videi draudzīgu dzīvesveidu, biedrība «Eizenšteins un Dēli» sadarbībā ar Latvijas Vides aizsardzības fondu un kanālu RīgaTV 24 aicina pievienoties jaunai kustībai «Latvija kā zaļākā valsts pasaulē». Ikviens Latvijas uzņēmums aicināts iesaistīties kustībā, nominējot savu darba kolektīvu kā ekoloģiski un videi draudzīgi domājošu.

Strādājošs cilvēks trešdaļu dzīves pavada darba vietā. Tā nereti tiek uzskatīta par cilvēka otrajām mājām. Tieši tādēļ ir svarīgi veikt izglītošanu un pārmaiņas savā darba vietā.

Vai esat dzirdējuši teicienu, ka mēs neesam mantojuši savu zemi no vecākiem, bet gan aizņēmušies to no saviem mazbērniem? Latvijas vide ir tā, kurā dzīvos mūsu bērni un mazbērni, tieši tādēļ laiks domāt ilgtspējīgi. Lai vairāk popularizētu videi draudzīgu dzīves veidu, tapusi sociāla veida kampaņa, kuras mērķis ir iedvesmot uzņēmumu darbiniekus un vadītājus mainīt savus paradumus, kas nekaitētu videi, tādā veidā kļūstot zaļi domājošiem. Iesaistīšanās kustībā palīdzēs Latvijai 2020. gadā kļūt par zaļāko valsti pasaulē.

Kustības ietvaros izstrādāti kritēriji, kurus uzņēmums varēs ieviest savā darba vidē. Lai piedalītos kampāņā «Latvija kā zaļākā valsts pasaulē», sākumā pietiek tikai ar viena kritērija ieviešanu. Ilgtermiņā uzņēmumi tiks aicināti turpināt uzlabot darba vides kvalitāti, praksē ieviešot arvien jaunus videi draudzīgus risinājumus.

Viesturs Silenieks: «Latvija nekad nebūs veselīgākā, patīkamākā, radošākā, inteliģentākā valsts pasaulē, ja tās tauta pēc tā visa netieksies. Var sākt ar mazumiņu. Liela daļa cilvēku pavada dienu savā darbā, uzturoties birojos, kuros nebūt nav veselīgākā un augstai dzīves kvalitātei atbilstošākā darba vide. Aicinu kopt ne tikai sevi, savu māju, bet labos nodomus realizēt darbā, padarot katrs savu uzņēmumu, biroju, kolektīvu par labāko Latvijā, kuram rūp Latvija kā zaļa, gudri domājoša, dabas resursus taupoša valsts.»

Neatkarīgi no tā, kāda ir Jūsu nodarbošanās uzņēmumā, piesakiet savu biroju projektam līdz 15. augustam. Vairāk informācijas: www.facebook.com/ZalakaisDarbaKolektivs

Finansiāli atbalsta Latvijas Vides aizsardzības fonds.

Projektu atbalsta LVRTC, Eko Getliņi, Tvnet un RīgaTV 24.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu