Brīnumlīdzeklis svara nomešanai? PTAC kliedēs muļķību, izglītojot sabiedrību

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

Lai sabiedrību informētu par aizvien pieaugošo uztura bagātinātāju klāstu, kā arī nodrošinātu stingrāku kontroli produkcijai, kas ienāk no trešās pasaules valstīm, Pārtikas un veterinārajam dienestam (PVD), kā arī Patērētāju tiesību aizsardzības centram (PTAC) 2018.gada budžetā plānots novirzīt papildu 275 848 eiro.

Zemkopības ministrija skaidro, ka Latvijas tirgū vidēji gada laikā tiek laisti vairāk nekā 500 jauni uztura bagātinātāji, kurus piedāvā uzņēmumi, aptiekas, kā arī interneta tirdzniecība un sociālie tīkli.

Sabiedrības informēšana ir ļoti būtiska, jo liela daļa «brīnumlīdzekļu» reklāmu piedāvātāju tīmekļa vietnes lokalizētas ārpus Eiropas Savienības robežām, tāpēc ir sarežģīti cīnīties ar šiem komersantiem, izmantojot ierastās administratīvās uzraudzības metodes, līdz ar to jāizmanto citas iespējas.

Tā, piemēram, par 7000 eiro plānots izveidot videofilmu, kurā atspoguļots būtiskākais, kas jāņem vērā, iegādājoties preces interneta veikalā.

Par 60 000 eiro plānots veidot audio un televīzijas reklāmas raidīšanai plašsaziņas līdzekļos, par 4000 eiro veidos vairākas kampaņas un nozares seminārus.

Tāpat plānots modernizēt PVD Uztura bagātinātāju reģistru, kas ir tehniski novecojis un nav izmantojams datu apstrādei par specifiskiem produktiem - diētisko pārtiku, maisījumiem zīdaiņiem, uztura aizstājējiem svara kontrolei, dabīgo minerālūdeni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu