Valdība atbalsta atkritumu dalītās savākšanas sistēmas attīstību ar ES Kohēzijas fonda miljoniem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Valdība šodien atbalstīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas sagatavotos MK noteikumus par pasākumu īstenošanu atkritumu dalītās savākšanas sistēmas attīstībai, kas paredz no Kohēzijas fonda (KF) projektu īstenošanai atvēlēt € 5,47 miljonus.

Noteikumu mērķis ir attīstīt atkritumu dalītās savākšanas sistēmu un veicināt materiālu vairākkārtēju izmantošanu.

Līdz 2018.gadam no kopējā KF finansējuma pieejami būs 5,14 miljoni eiro.

Projekti tiks īstenoti atklātas projektu iesniegumu atlases veidā, projektu iesniegumus iesniedzot atsevišķi par specializētā autotransporta iegādi atkritumu dalītās savākšanas maršrutu nodrošināšanai un atkritumu dalītās savākšanas punktu un šķirotu atkritumu savākšanas laukumu izveidi un pilnveidošanu.

Noteikumi paredz, ka visās izveidotajās vai pilnveidotajās atkritumu šķirošanas vietās būs jāparedz vismaz piecu atkritumu veidu šķirošana, tajā skaitā obligāti jānodrošina iespēja šķirot papīru un kartonu, stiklu, plastmasu un metālu.

Tāpat priekšroka projektu vērtēšanā būs gadījumos, ja tiek nodrošināta bioloģiski noārdāmo atkritumu dalītā vākšana.

Projektu īstenošanai varēs pieteikties kapitālsabiedrības, kas pašvaldībās sniedz atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu, kā arī pašvaldības un to iestādes. Fondu finansējums - līdz 35% apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu