Atkritumu pārstrādei no ES fondiem būs pieejami € 26,7 miljoni

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Lai veicinātu atkritumu pārstrādi, Latvijai no Eiropas Savienības (ES) fondu līdzekļiem būs iespēja apgūt 26,7 miljonus eiro, paredz šodien valdībā apstiprinātais noteikumu projekts.

Finansējumu varēs apgūt jaunu atkritumu pārstrādes iekārtu izveidei un jau esošo pārstrādes iekārtu jaudas palielināšanai. Par šiem līdzekļiem būs iespēja izveidot jaunas stikla, PET vai citu sadzīves atkritumu pārstrādes iekārtas, tostarp bioloģiski noārdāmo atkritumu pārstrādes iekārtas un kompostēšanas laukumus.

Vairāk nekā puse no pieejamā finansējuma ir paredzēta tieši bioloģiski noārdāmo atkritumu pārstrādes veicināšanai.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) vērš uzmanību, ka ES fondu finansējums būs attiecināms tikai uz Latvijā radītu un attiecīgajā iekārtā pārstrādājamu atkritumu daudzumu.

Finansējumu varēs apgūt gan pašvaldības un pašvaldību iestādes, gan komersanti.

Kopējais sadzīvē radīto atkritumu apjoms Latvijā ir vidēji 1,62 miljoni tonnu gadā, no kura lielāko īpatsvaru veido nešķirotie sadzīves atkritumi, norāda VARAM. Savukārt apglabāto atkritumu apjoms veido 80% no kopējā savākto sadzīves atkritumu apjoma, un tas ir ļoti augsts rādītājs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu