Nākamās nedēļas nogalē Jelgavas novadā notiks sēņošanas čempionāts

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vladimir Smirnov/TASS/Scanpix

Sestdien, 10.septembrī, plkst.10 Jelgavas novada Valgundes pagasta Bulgārijā notiks sēņošanas čempionāts, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Lauksaimniecības universitātē.

Reģistrēšanās sacensībām notiks līdz plkst.9.45, bet starts plānots plkst.10. Katram dalībniekam pirms starta tiks iedota mežaudžu un orientēšanās sporta karte, pēc kuras sēņotājiem būs iespēja izvērtēt labākās sēņu vietas, kā arī to izmantot kā palīgu, lai neapmaldītos.

Sacensību mērķis ir popularizēt un attīstīt nacionālo tradīciju - sēņošanu -, sagādāt prieku aktīviem cilvēkiem, popularizēt sēņošanu kā vienu no meža resursu izmantošanas veidiem, attīstīt sēņošanu kā sporta veidu un iepazīstināt dalībniekus ar skaistām Latvijas sēņošanas vietām.

Uz sacensībām tiek aicināti ne tikai pieredzējuši sēņotāji, bet arī dalībnieki, kas vēlas izbaudīt atpūtu svaigā gaisā. Dalībnieku galvenais uzdevums ir savākt pēc iespējas vairāk sēņu pēc kopējā svara. Lai gan sacensības notiek komandā, tiks vērtēts arī individuālais sniegums. Balvas tiks pasniegtas dalībniekiem, kuri būs atraduši organizatoru marķēto sēni, kā arī skaistāko un neparastāko sēni. Tiks svērtas tikai tās sēnes, kas ir bez tārpiem.

Sēņotājiem nebūs atļauta iepriekšēja sēņu ievākšana, kā arī citu palīgu un palīglīdzekļu, izņemot naža un sēņošanas trauka, izmantošana sacensību laikā. Turklāt jāievēro, ka ceļš jāveic tikai kājām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu