Dabas muzeja izstādē varēs apskatīt vairāk nekā 300 šķirņu dālijas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

No 8.septembra līdz 11.septembrim Latvijas Dabas muzeja izstāžu zālē varēs apskatīt vairāk nekā 300 šķirņu dālijas, informēja muzeja komunikācijas nodaļas pārstāve Laine Karlsone.

Viņa tēlaini pauž, ka izstāžu zāli rotās rudens ziedu karalienes dālijas dažādās krāsās, kuras apmeklētāju priekam būs sarūpējusi Rīgas Dārzkopības un biškopības biedrības Dāliju audzētāju sekcija sadarbībā ar Latvijas Universitātes (LU) Botānisko dārzu un Nacionālo botānisko dārzu.

Izstāžu zāli šajās dienās piepildīs vairāk nekā 300 šķirņu dālijas - gan vietējās, gan tādas, kas atceļojušas no tuvākām un tālākām zemēm. Šogad dālijas ar ziedēšanu nesteidzas, tāpēc, kādas šķirnes tiks izstādītas, pašiem audzētājiem vēl ir noslēpums, skaidroja Karlsone.

«Dāliju ziedi priecē mūsu acis gan ar krāsu un toņu dažādību, gan ar savu kuplumu. Patiesībā tie nav atsevišķi ziedi, bet gan veselas ziedkopas, kas sastāv no kurvītī sakārtotiem daudziem sīkiem ziediņiem - mēlziediem un stobrziediem -, ļaujot saskatīt līdzību ar košajām svētku uguņošanām debesīs,» pauž muzeja pārstāve.

Skaistākās dālijas no savām kolekcijām izstādē atrādīs selekcionāri Helga Ancāne, Aivars Baroniņš, Rita Zaļā, kolekcionārs Alvis Vītols, LU Botāniskais dārzs un Salaspils Nacionālais botāniskais dārzs.

Izstādes apmeklētājiem būs iespēja tikties ar ekspertiem, uzzināt interesantus faktus par viņu pieredzi un nozares sasniegumiem, kā arī gūt praktiskus puķkopju padomus.

Izstādes atklāšana notiks 8.septembrī Krišjāņa Barona ielā 4 plkst.12 muzeja 2.stāva izstāžu zālē. Izstādes darba laiks šajā dienā būs no plkst.12 līdz plkst.19. No 9.septembra līdz 11.septembrim darba laiks - no plkst.10 līdz plkst.17.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu