Tiešraide: Iepazīstina ar mītiem un reālo situāciju Latvijas meža nozarē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Biedrība «Zaļās mājas» šodien plkst. 11 rīko preses konferenci, kurā iepazīstinās ar mītiem un reālo situāciju Latvijas meža nozarē, TVNET informēja organizācijā.

Tiešraide ir noslēgusies.

Lai arī salīdzinājumā ar 1935.gadu patlaban meža platība Latvijā ir dubultojusies, ļoti liela daļa (41%) aptaujāto Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka pašlaik mežu Latvijā ir daudz mazāk nekā Kārļa Ulmaņa laikos. Šis nav vienīgais nepareizais priekšstats par mežu nozari, ar ko ikdienā jāsaskaras tajā strādājošajiem.

Biedrība «Zaļās mājas» ir veikusi sabiedrības aptauju un apkopojusi biežākos mītus, kas sabiedrībā valda saistībā ar mežu nozari. Vienlaikus ir ieguldīts liels darbs, lai apkopotu informāciju - reālos skaitļus un faktus, kas šos mītus atspēko.

Biedrības organizētajā pasākumā klātesošie tiks iepazīstināti ar iedzīvotāju aptaujas rezultātiem - uzskatiem par mežu nozari, kā arī jaunāko statistiku vairāku gadu griezumā par mežu atjaunošanu, mežu platības izmaiņām, koksnes resursu ieguves apmēriem un citiem parametriem, tostarp arī par to, cik hektāru meža patlaban Latvijā ir vidēji uz vienu iedzīvotāju.

Pasākumā piedalīsies:

  • Kristaps Ceplis, biedrības «Zaļās mājas» valdes loceklis,
  • Āris Jansons, Latvijas valsts mežzinātnes institūta «Silava» vadošais pētnieks.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu