Vides dienesta vadītāja: Daudzi uzņēmēji labprāt izdara tikai tik, cik inspektors liek

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Domājot par vides aizsardzību, šobrīd daudzi Latvijas uzņēmēji labprāt izdara tikai tik, cik inspektors liek, intervijā laikrakstam «Neatkarīgā Rīta Avīze» sacījusi pašreizējā Valsts vides dienesta (VVD) vadītāja Inga Koļegova.

Lai gan Latvijā vides situācija ir salīdzinoši laba, Koļegovai gribētos, lai 2025.gadā uzņēmēji saprastu, ka jādomā par vides kvalitāti un jāiegulda līdzekļi, lai iedzīvotāji no uzņēmējdarbības nejustu negatīvu ietekmi.

«Šobrīd uzņēmēji vēl cenšas ietaupīt uz vides aizsardzības rēķina. Daudzi uzņēmēji labprāt izdara tikai tik, cik inspektors liek,» atzīst VVD vadītāja.

Viņa norāda, ka nākotnē Latvijā gribētu sasniegt tādu sapratnes līmeni par vides aizsardzību kā Skandināvijas valstīs, kur uzņēmējam pēc normatīviem ir atļauts, piemēram, izmest 100 tonnas piesārņojuma, bet viņš pats šo limitu ir samazinājis līdz 40 tonnām un ar to lepojas, un sabiedrība to novērtē. «Manuprāt, šis būtu izcils rezultāts,» intervijā laikrakstam savu nākotnes vīziju par VVD sasniegto ieskicē Koļegova.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu