Rīgā veidos divus jaunus atkritumu savākšanas un šķirošanas laukumus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgā veidos divus jaunus atkritumu savākšanas un šķirošanas laukumus - Spilves ielā 8e un Katlakalna ielā 11, - šodien Rīgas domes sēdē nolēma deputāti.

Spilves ielā 8e uzņēmums SIA «Clean R» plāno paplašināt savā rīcībā esošo teritoriju, izveidojot šķiroto atkritumu savākšanas laukumu, kur iedzīvotāji bez maksas varēs nodot sašķirotus sadzīves atkritumus, kā arī mājsaimniecībās radušos bīstamos atkritumus, piemēram, luminiscentās spuldzes un citus dzīvsudrabu saturošos atkritumus, hlorfluorūdeņražus saturošas nederīgās iekārtas, baterijas un akumulatorus.

Savukārt SIA «Ekoplant» Katlakalna ielā 11, k-5 paredz veidot jaunu laukumu būvniecības atkritumu savākšanai, pārkraušanai, uzglabāšanai un pārvadāšanai, kā arī lielizmēra atkritumu savākšanai, pārkraušanai, uzglabāšanai, šķirošanai un pārvadāšanai. Uzņēmums plāno sašķirot aptuveni 1750 tonnas liela izmēra atkritumu. No tiem tiks atdalīta koksne, plastmasa, gumija, papīrs, kartons, stikls, minerāli, metāli un atkritumu mehāniskās apstrādes atkritumi. Šķirošana notiks manuāli.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu