Tiešraides no aizsargājamo putnu ligzdām šogad skatītas teju trīs miljonus reižu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no video

Aizvadītajā ligzdošanas sezonā interneta tiešraides no aizsargājamo putnu ligzdām Latvijā skatītas 2,8 miljonus reižu, informēja Latvijas Dabas fondā.

Tiešraides tiek nodrošinātas jau piecus gadus, un tās ir kļuvušas populāras ne tikai Latvijā, bet arī citviet pasaulē. Aizvadītajā ligzdošanas sezonā ikvienam bija iespēja sekot līdzi notikumiem piecu aizsargājamu putnu ligzdās.

Ligzdošanas sezona jūras ērgļu ligzdā bija neveiksmīga - tā netika sākta. Tomēr notikumi šajā ligzdā bijuši spraigi - jūras ērgļu mātītes mēģinājušas sākt attiecības ar ligzdas saimnieku Robertu, ligzdu apciemojuši dažāda vecuma šīs sugas putni, kā arī tajā viesojušies kraukļi. No šīs ligzdas tiešraide notiek arī patlaban, un ir redzams, ka tajā ir ieradies jauns jūras ērgļu pāris, kas cītīgi atjauno ligzdu. Ornitologi lēš, ka tas varētu rezultēties ar veiksmīgu ligzdošanas sezonu nākamajā gadā.

Melnā stārķa ligzdā šogad tika izperētas divas no četrām olām. Sākotnēji melnā stārķa tēviņš grasījās sākt attiecības ar jaunu mātīti, tomēr ligzdā atgriezās īstā partnere, kas konkurenti patrieca.

Zivjērgļa ligzdā šogad saimniekoja jauns tēviņš. Šogad ligzdā izaudzināti trīs mazuļi, tomēr vienu no tiem nomedīja vistu vanags.

Ja pagājušajā gadā ligzdošana vistu vanaga ligzdā nevainagojās panākumiem, tad šogad no četrām iedētām olām izšķīlās divi mazuļi. Tomēr līdz ligzdošanas sezonas beigām viens no mazuļiem gāja bojā.

Spraigi notikumi norisinājās arī lielā dumpja ligzdā. Tiešraide ligzdā tika sākta pēc tam, kad tajā jau bija iedētas piecas olas. Tomēr pēc nedēļas tiešraides sezona noslēdzās, jo nakts aizsegā ligzdā viesojās Amerikas ūdele, kas izēda visas piecas olas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu