Veidos informatīvo portālu par klimata pārmaiņām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) iecerējusi izveidot informatīvo portālu par klimata pārmaiņām, zināja VARAM.

Saskaņā ar ministrijas apstiprināto specifikāciju, portālā būs atsevišķas sadaļas dažādām mērķauditorijām - mājsaimniecībām, pašvaldībām, komersantiem un skolēniem.

Klimata pārmaiņu sadaļā tiks publicēta informācija par klimata pārmaiņu būtību un to samazināšanas iespējām, kā arī pielāgošanos pārmaiņām. Tāpat portālā tiks publicēta informācija par emisiju tirdzniecības sistēmu, atbalstu projektu īstenošanai un par projektu attīstīšanas iespējām ārvalstīs. Tāpat projektu īstenotājiem būs apkopoti padomi to ieviešanā.

Portālā būs iespējams aprēķināt siltumnīcefekta gāzu apjomu - mājsaimniecībām tiks piedāvāts aptuvenā novērtējuma aprēķins, bet projektu ieviesējiem - precīzs novērtējums.

Ministrija vēlas, lai portāls tiktu izstrādāts līdz nākamā gada 31.martam.

Šim mērķim plānots atvēlēt finansējumu līdz 26 140 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu