Vides aktīvisti aicina parakstīties pret lielveikalu privāto preču zīmju izplatību

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vides aktīvistu organizācija «Zaļā brīvība» iestājas pret lielveikalu privāto preču zīmju izplatību un aicina parakstīt starptautiskas kampaņas «Supply change» petīciju par godīgāku produkcijas iegūšanu, informēja organizācijā.

Kampaņas mērķis ir panākt, lai pie patērētājiem nonāktu tādi produkti, kuru ieguve bijusi godīgāka un ilgtspējīgāka. Kā norāda organizatori, gandrīz katras Eiropas valsts mazumtirdzniecībā 80% - 90% tirgus kontrolē ne vairāk kā trīs līdz četras lielveikalu ķēdes. Arī Latvijā ir līdzīga situācija.

Turklāt lielveikali tā vietā, lai pirktu un tirgotu neatkarīgu ražotāju preces, ievieš savus privātos zīmolus. Vides aktīvisti skaidro, ka šādas preces nereti ir tapušas, pieļaujot nopietnus cilvēktiesību pārkāpumus un iznīcinot vidi.

Petīciju, kas pieejama mājaslapā «http://ej.uz/36d7», ir plānots iesniegt Eiropas Komisijas prezidentam Žanam Klodam Junkeram. Patlaban no nepieciešamajiem 500 parakstiem ir savākta gandrīz puse jeb 240 paraksti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu