Dabas aizsardzības pārvalde ierosinājusi administratīvo lietu par koku izciršanu Kuldīgas ielā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Dabas aizsardzības pārvalde (DAP) ir ierosinājusi administratīvo lietvedību par koku izciršanu Rīgā, Kuldīgas ielā.

DAP pārstāve Elīna Ezeriņa informēja, ka pēc lietas ierosināšanas tagad tiekot gaidīti paskaidrojumi no Rīgas domes. Pēc tam tiks lemts par tālāko lietas virzību.

Vēstule Rīgas domei ar lūgumu sniegt paskaidrojumus nosūtīta 2.decembrī un atbildes sniegšanas laiks ir viens mēnesis. Līdz ar to Rīgas domei atbilde ir jāsniedz līdz janvāra sākumam.

Jau ziņots, ka novembra beigās, neņemot vērā iedzīvotāju iebildumus, Rīgas domes Mājokļu un vides departaments sāka deviņu koku nociršanu Hāmaņa muižas apkārtnē.

Vides aktīvisti kopā bija savākuši 465 parakstus pret koku nociršanu, kurus iesnieguši Rīgas domē, tomēr atbildi nav saņēmuši.

Iniciatore parakstu vākšanai pret koku nociršanu Hāmaņa muižas apkārtnē Ingrīda Ērenpreisa aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja, ka koku stāvokli vērtējis arī eksperts Gvido Leiburgs, kurš atzinumā rakstījis, ka koki ir glābjami. Šis atzinums arī esot nosūtīts Rīgas domei un Dabas aizsardzības pārvaldei, tomēr tas neesot ņemts vērā.

Savukārt Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Vides pārvaldes vadītāja Evija Piņķe pastāstīja, ka papeles tiek zāģētas visā pilsētā, jo padomju laikos stādītie koki esot novecojuši un bīstami.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu