Top turpinājums Ala Gora filmai «Neērtā patiesība»

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tiek uzņemts turpinājums bijušā ASV viceprezidenta Ala Gora godalgotajai dokumentālajai filmai par klimata izmaiņām «An Inconvenient Truth» («Neērtā patiesība»).

Kinostudija «Paramount Pictures» paziņoja, ka «oskarotās» filmas turpinājuma pirmizrāde notiks nākamā janvāra Sandensas filmu festivālā.

Jaunajā filmā Gors pēta globālās sasilšanas paātrināšanos un esošos risinājumus, pavēstīja «Paramount Pictures».

Savukārt Gors izplatījis paziņojumu, aicinot ar jaunu sparu risināt klimata krīzi un norāda, ka ir iemesls būt cerīgiem.

Šonedēļ Gors tikās ar jaunievēlēto ASV prezidentu Donaldu Trampu un tikšanos raksturoja kā produktīvu. Dažas dienas vēlāk Tramps Vides aizsardzības pārvaldes (EPA) vadītāja amatam izraudzījās Oklahomas ģenerālprokuroru Skotu Pruitu, kurš izpelnījies pārmetumus kā klimata izmaiņu noliedzējs un pazīstams kā Trampa sabiedrotais degizrakteņu jautājumā.

Als Gors bija viceprezidents prezidenta Bila Klintona administrācijā. 2007.gadā Gors saņēma Nobela Miera prēmiju par veikumu klimata izmaiņu apzināšanās kampaņā, turklāt tajā pat gadā - arī Oskaru par dokumentālo filmu «Neērtā patiesība», kurā vēstīts par globālo sasilšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu