Saldū tiks dedzināti indīgie atkritumi; iedzīvotāji satraukušies

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no video

Saldus iedzīvotāji satraukušies par paredzēto dzelzceļa gulšņu un piesārņotā grunts dedzinātavu jau esošajā šķeldu dedzinātavā, kas dod siltumu pilsētai. Zinātniskābiedrība «Perado» izpētījusi un paudusi pārliecību, ka dedzināšanas tehnoloģijas ierīce grunti dedzināt nedrīkst.

Lai gan tika savākti vairāk nekā 3000 Saldus iedzīvotāju paraksti pret šādu dedzinātavas darbību, Saldus novada dome lēma dot atļauju tās darbības uzsākšanai.

No uzņēmēju puses kā galvenie tiek minēti ekonomiskie argumenti un papildus viena darba vieta pašvaldībā. Par veselības apdraudējuma riskiem netiek runāts paplašināti, vien piebilstot, ka uzsākot atkritumu dedzināšanu, gaisa piesārņojums tiks monitorēts.

Vai tiešām ekonomiskie argumenti un viena papildus darba vieta pašvaldībā uzvar argumentu cīņā pret ekoloģiski kvalitatīvu indīgo atkritumu dedzināšanu?

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu