Zemes stunda jau šovakar plkst. 20:30

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Jau šovakar, 25. martā, visā pasaulē tiks svinēta Zemes stunda, kuras laikā no plkst. 20:30 l'idz 21:30 visi tiek aicināti stundu nelietot elektrību, tādējādi simboliski apliecinot izpratni par klimata pārmaiņu nozīmību.

Zemes stundai dalību turpina pieteikt dažādu pasākumu organizētāji un pašvaldības visā Latvijā. «Zemes stunda ir veids, kā pievērst plašākas sabiedrības uzmanību vides problēmām un aicināt pārdomāt savas ikdienas izvēles, kas ietekmē vidi mums apkārt un arī mūsu pašu veselību,» norāda Pasaules Dabas fonda projektu vadītāja Kristīne Skrīvele.

Pasaules Dabas fonds atgādina, ka Zemes stundas mērķis nav būtisks elektroenerģijas ietaupījums vienas stundas ietvaros, bet gan iedzīvotāju informēšana par klimata pārmaiņām un ikdienas atbildību par tām. Šogad Zemes stundas sauklis ir Iededzies par pārmaiņām.

«Vispasaules akcija Zemes stunda ik gadu mums atgādina, ka klimata pārmaiņas nav kādas tālas nākotnes jautājums. Tā ir problēma, kas jau šobrīd ietekmē iedzīvotājus visā pasaulē, arī Latvijā. Tāpēc šogad īpaši aicinu ikvienu aizdomāties, kā mainīt savus ikdienas paradumus un dzīvot atbildīgāk un videi draudzīgāk. Vai tā būtu atkritumu šķirošana, vai resursu taupīšana - izvēle ir mūsu pašu rokās! Ikviens no mums ir atbildīgs par dabas un apkārtējās vides vērtību saglabāšanu nākamajām paaudzēm,» aicina Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Ko darīt Zemes stundas laikā?

  • 2017. gada 25. martā no plkst. 20:30 līdz 21:30 iespēju robežās aicinām pašvaldības un uzņēmumus izslēgt fasādes apgaismojumu labi pamanāmām un pazīstamām, centrālām ēkām (ēkai) vai objektiem (baznīcas, domes ēkas, kultūras nami u.c.), neradot riskus iedzīvotāju drošībai (stratēģiski nepieciešamo ielu apgaismojumus ieteicams atstāt).

  • Iedzīvotājus aicinām organizēt Zemes stundai un dabas aizsardzībai veltītus pasākumus savās mājās, darba vietās, uzņēmumos un organizācijās.

  • Piedalīties Zemes stundas pasākumos visā Latvijā. Informācija par Zemes stundas pasākumiem Latvijā būs atrodama Pasaules Dabas fonda mājas lapā sadaļā «Zemes stunda».

  • Domāt un rīkoties videi draudzīgāk katru stundu un katru dienu!

Zemes stunda ir pasaulē lielākā vides akcija, kas tradicionāli notiek marta pēdējās sestdienas vakarā laikā no 20:30 līdz 21:30 pēc vietējā laika. Līdzīgi kā Jaunā gada sagaidīšana, Zemes stunda tiek organizēta un svinēta ikvienā pasaules daļā, sekojot laika joslu plānojumam. Vienpadsmit gadu laikā, kopš notiek Zemes stunda, akcija kļuvusi par globālu kampaņu, kurā ikvienam pasaules iedzīvotājam dota iespēja parādīt savu attieksmi un rīcību vides un dabas ilgtspējas saglabāšanai. Akcijas laikā iedzīvotāji, institūcijas, uzņēmumi, organizācijas ir aicināti simboliski uz vienu stundu izslēgt elektrību, tādējādi paužot savu atbalstu vides un klimata pārmaiņu problemātikai un nepieciešamajiem risinājumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu