Kāpēc arī avokado pirms ēšanas noteikti jānomazgā?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lai arī avokado cilvēki parasti nemēdz ēst ar visu mizu, tomēr arī šo augli, kuru dēvē arīdzan par aligatorbumbieri, pirms lietošanas uzturā ir noteikti jānomazgā.

Avokado miza ir cieta, un kaitīgās ķimikālijas, ar kuru augļi tiek apstrādāti audzēšanas procesā un transportējot, tai nevar tikt cauri, taču saindēšanās var notikt avokado pārgriešanas brīdī.

Tas, protams, ir ļaunākais scenārijs. Parastākie draudi ir baktēriju pārnešana no mizas uz augļa mīkstumu, kuru pēcāk lietojam uzturā, raksta dzīvesstila portāls «Travel+Leisure».

Nebraskas-Linkolna Universitātes Lauksaimniecības un dabas resursu institūts ir pat izstrādājis īpašu pamācību, kurā arī iekļāvis punktu par kārtīgu avokado nomazgāšanu pirms ēšanas, tai skaitā mazās rieviņas tā mizā.

Savukārt, lai avokado pēc pārgriešanas nekļūst brūns, tas jāapšļaksta ar citronu sulu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu