Latvijā vakar dzēsti kūlas ugunsgrēki 83 hektāru platībā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Latvijā vakar dzēsti kūlas ugunsgrēki 83 hektāru platībā, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 143 izsaukumus: 112 uz ugunsgrēku dzēšanu, 22 - uz glābšanas darbiem, bet deviņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Vakar ugunsdzēsēji steidzās uz Ventspils ielu Rēzeknē, kur dega dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka vienstāvu mājās istabā deg sadzīves mantas un grīda. No piedūmotajām telpām tika izglābts apmēram 45 gadus vecs vīrietis, kurš nodots mediķiem.

Tāpat vakar dzēsts 91 kūlas ugunsgrēks, kuru kopējā platība bija 83,8 hektāri. Aizvadītajā diennaktī lielākās kūlas degšanas platības bija Daugavpilī, Rīgā un Salaspilī.

Lai gan kūlas dedzināšana ir aizliegta un par to var tikt piemērots administratīvais sods, šogad reģistrēti jau 357 kūlas ugunsgrēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu