Lielā Talka jau šo sestdien. Trīs padomi efektīvai talkošanai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielā Talka norisināsies jau pēc dažām dienām un, salīdzinot ar citiem gadiem, šogad tiek saņemts vairāk talkuvietu pieteikumu nekā ierasts. Lai talkošanu padarītu efektīvāku, Lielās Talkas organizatori dalās ar ieteikumiem, kurus ievērot ikvienam. Skaties video!

Tiem, kas paši talku nevēlas organizēt, ir iespēja mājaslapā www.talkas.lv esošajā kartē atrast sev tuvāko vai interesantāko talku un Lielās Talkas dienā 22.aprīlī tai pievienoties, iepriekš sazinoties ar talkas atbildīgo. Ikviens tiek aicināts ne tikai vākt atkritumus, bet arī veikt citas apkārtējās vides sakopšanas aktivitātes, kas palīdzētu Latvijai kļūt par zaļāko valsti pasaulē.

«Vispirms būtu jāsāk ar savas attieksmes mainīšanu - ja mēs noticēsim, ka esam zaļākā valsts pasaulē, tad tādi arī būsim! Ikdienā izturēsimies atbildīgi pret savu apkārtni, dzīvosim vienlaikus moderni un dabai draudzīgi, kā arī nodosim šo attieksmi arī citiem. Ikviens no mums ir daļa no zaļas Latvijas, un tikai mēs varam šo domu nest tālāk pasaulē, gluži kā Eiropas latvieši, kuri šogad ienes Latvijas «zaļo vīrusu» arī savās mītnes zemēs, kur 22.aprīlī tie sakops dažādas latviešiem nozīmīgas vietas,» uzsver Lielās Talkas vadītāja Vita Jaunzeme.

Jau otro gadu Lielā Talka norisinās ar saukli «Latvijai BŪT zaļai!», kas būs arī galvenais vadmotīvs Latvijas simtgades talkošanas aktivitātēs. Atbalstu idejai par Latviju kā zaļāko valsti pasaulē pauduši daudzi, tostarp bijušie valsts prezidenti - Guntis Ulmanis, Vaira Vīķe-Freiberga un Valdis Zatlers, kā arī Lielās Talkas patrons Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu