Valsts prezdents atklāj Lielo talku

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Kocēnos Valsts prezidents Raimonds Vējonis atklāja Lielo talku. Šodien – Pasaules Zemes dienā – notiek Lielā Talka, kuras ietvaros tiks sakopta vide gandrīz 2000 talkas vietās visā Latvijā un arī daudzās Eiropas valstīs, kurās dzīvo Latvijas diaspora – visvairāk talku ārpus Latvijas notiks Lielbritānijā, un aktīvi talkos arī diasporas latvieši Beļģijā, Francijā, Austrijā, Islandē, Īrijā un Vācijā.

«Mēs esam zaļa, veselīga un mūsdienīga valsts, ko ik dienas paši savām rokām turpinām veidot.

Lielā Talka ir iespēja pulcēties un strādāt kopā, lai Latviju padarītu aizvien skaistāku un sakoptāku sev un nākamajām paaudzēm.

Aicinu ikvienu piedalīties Lielajā Talkā. Lai prieks par kopā būšanu un paveiktais mūs iedvesmo labiem darbiem katru dienu rūpēs par mūsu zemi un valsti», aicina Valsts prezidents.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis šogad talkos kopā ar bērnu aprūpes centra «Ozoli» jauniešiem, lai kopīgiem spēkiem atjaunotu un sakoptu Kokmuižas parku Kocēnos. Talkas laikā Raimonds Vējonis un Iveta Vējones kundze kopā ar bērniem stādīs kokus, dekoratīvos krūmus, nostiprinās vienu no parka nogāzēm, kā arī darīs citus darbus.

Visas oficiālās Latvijas talkas vietas ir atrodamas mājaslapā www.talkas.lv– katrai oficiālajai talkas vietai ir savs Atbildīgais, pie kura var pieteikties tie talkot gribētāji, kuri savu vietu nav pieteikuši. Atgādinām, ka Lielās Talkas dienā savāktie atkritumi uz poligoniem tiks izvesti TIKAI no oficiālajām talkošanas vietām, kas ir saskaņotas ar konkrētā novada koordinatoru.

«Pirms došanās talkot, der atcerēties arī par praktiskajiem aspektiem – sev tīkamāko talkas vietu var atrast mājaslapas www.talkas.lv kartē, bet vēlams pirms došanās uz talkas vietu, pieteikties pie konkrētās vietas atbildīgās personas. Noteikti ir jāapģērbjas laika apstākļiem atbilstoši – ar ērtiem un slēgtiem apaviem, cepuri vai lakatu galvā un darba cimdiem rokās. Vajag gatavoties arī lietus iespējamībai, tāpēc noderēs arī kāds lietusmētelis vai mitrum izturīga jaka. Taču pats svarīgākais ir parādīt sev, apkārtējiem un visai pasaulei, ka Latvija ir zaļākā valsts pasaulē ar čaklākajiem un vidi mīlošākajiem cilvēkiem!» atgādina Lielās Talkas vadītāja Vita Jaunzeme.

Ikviens tiek aicināts visas dienas ietvaros dalīties ar saviem atradumiem sociālajos tīklos, lietojot mirkļbirku #LielaTalka, kā arī sekot līdzi Lielās Talkas aktualitātēm televīzijas kanālos LNT un Rīga TV24, kā arī Latvijas Radio 2 un portālā TVNET.

Doties «Lielajā Talkā 2017» aicina «Rīgas brīvostas pārvalde», būvkompānija «Arčers» un «Latvijas Valsts meži», kā arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, Latvijas Vides aizsardzības fonds, Latvijas Atkritumu saimniecības uzņēmumu asociācija, «DHL», «Clean R» un Latvijas Dzelzceļš. Informatīvo atbalstu sniedz LNT, TV3, Pirmais Baltijas kanāls, Rīga TV24, TVnet, Latvijas radio 2, 1188 un nacionālā informācijas aģentūra LETA. Tāpat par atbalstu paldies sakām tulkošanas birojam «Valodu koks».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu