Siguldā sācies ievziedu laiks

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Līdz ar siltā laika iestāšanos Gaujas senielejā uzziedējušas ievas. Dabas, kultūras un aktīvas atpūtas cienītāji šajā nedēļas nogalē aicināti doties uz Siguldu, lai ne tikai izbaudītu ievu reibinošo smaržu, bet arī apmeklētu Muzeju nakts pasākumus, justu līdzi SEB MTB maratona otrajam posmam, kā arī izbaudītu kādu no pastaigu maršrutiem pa Gaujas Nacionālo parku.

Unikālais laiks, kad gaiss smaržo un Gaujas senielejas krastus rotā baltas ievziedu kupenas, ir īss, tādēļ dabas baudītāji šajā nedēļas nogalē aicināti apmeklēt Siguldu. Ievu ziedēšanas laiku pilnvērtīgi iespējams izbaudot, dodoties pastaigā pa kādu no Siguldas pastaigu maršrutiem. Kājnieku maršruti aptver ievērojamākos dabas un kultūrvēsturiskos apskates objektus Siguldā, tos jau laikus var aplūkot un izvēlēties interneta vietnē tourism.sigulda.lv, kā arī saņemt ieteikumus uz vietas, Siguldas novada Tūrisma informācijas centrā, Ausekļa ielā 6.

Ievu baudīšanas laiku šajā nedēļas nogalē iespējams apvienot ar lieliskiem kultūras un sporta notikumiem. Sestdien, 20.maijā, Turaidā un Morē notiks Muzeju nakts. Plkst.19.00 Turaidas muzejrezervāta apmeklētāji tiks aicināti iesaistīties dažādās spēlēs, apmeklēt koncertus, pie ugunskura klausīties stāstos un leģendās par Turaidas un Siguldas apkārtni un izbaudīt daudzas citas aktivitātes. Savukārt plkst.19.00 Mores kauju muzejā pasākuma apmeklētāji varēs apskatīt muzeja ekspozīciju, skatīties kino, baudīt koncertus, apgūt karavīru maskēšanās iemaņas, degustēt pavasara gardumus un baudīt sarunas pie ugunskura. Dalība Muzeju nakts aktivitātēs – bez maksas.

Savukārt svētdien, 21.maijā, ikviens sportists, līdzjutējs un sporta entuziasts aicināts apmeklēt Latvijas lielākā riteņbraukšanas sacensību seriāla – SEB MTB maratona – otro posmu. Sacensību seriāla otrajā posmā dalībniekiem būs pieejamas četras dažāda garuma distances – no 300 metru distances bērniem līdz 60,6 kilometru distancei profesionāliem sportistiem. Reģistrācija, finišs, atbalstītāju pilsētiņa un bērnu sacensības norisināsies jau ierastajā vietā – Lāčplēša un Cēsu ielas krustojumā.

Ar pilnu brīvdienu pasākumu kalendāru Siguldā iespējams iepazīties pašvaldības interneta vietnē sigulda.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu