Itālija: G7 samitā nav izdevies panākt progresu, mazinot nesaskaņas klimata jautājumā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TIBERIO BARCHIELLI / CHIGI PALACE PRESS OFFICE HANDOUT / ANSA

Itālijā notiekošā Lielā septiņnieka jeb G7 samita dalībniekiem nav izdevies panākt progresu, mazinot lielās viedokļu atšķirības starp ASV un to partneriem klimata pārmaiņu jautājumā, paziņojusi samita rīkotājvalsts Itālija.

Kamēr ASV prezidents Donalds Tramps joprojām pārskata Vašingtonas pozīciju, «Parīzes klimata vienošanās jautājums joprojām nav izlemts», preses konferencē paziņoja Itālijas premjerministrs Paolo Džentiloni.

Džentiloni bija devies uz samitu, atzīstot plašās viedokļu atšķirības, tomēr cerot panākt zināmu progresu atšķirību mazināšanā.

Vēlēšanu kampaņas laikā Tramps solīja atteikties no ASV saistībām, kuras tām uzliek 2015.gadā panākta Parīzes klimata vienošanās. Viņš tomēr vēl to nav izdarījis, norādot, ka pirms lēmuma pieņemšanas uzklausīs ASV partnerus.

Strupceļu klimata jautājumā papildināja arī ASV un pārējo sešu G7 valstu nostāju atšķirības tirdzniecības un migrācijas jautājumā. Amatpersonas šī gada G7 samitu jau atzinušas par pēdējos gados smagāko.

Samits noslēgsies sestdien ar gala paziņojumu, kas, pēc Itālijas amatpersonu teiktā, būs piecas reizes īsāks par sākotnēji plānoto, ja par to vispār izdosies vienoties.

Amatpersonas gatavojas strādāt visu nakti, lai panāktu kompromisu par paziņojuma tekstu.

Jau vēstīts, ka Taormīnā, Sicīlijā, stingras drošības apstākļos piektdien un sestdien notiek Lielā septiņnieka jeb G7 samits.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu