Peldvietā Ķīpsalā vairs nav konstatēts augsts mikrobioloģiskais piesārņojums

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Veselības inspekcija atkārtotā ūdens kvalitātes pārbaudē šonedēļ peldvietā Ķīpsalā pie Vanšu tilta vairs nav konstatējusi augstu mikrobioloģisko piesārņojumu un atļāvusi tur peldēties, informēja inspekcijas pārstāve Līga Jeroščeva.

Kā ziņots iepriekš, pēc 5.jūnijā un 6.jūnijā veiktajām peldūdens kvalitātes pārbaudēm augsta mikrobioloģiskā piesārņojuma dēļ tika noteikts ieteikums nepeldēties Pasta salas peldvietā Jelgavā un divās neoficiālās peldvietās - Daugavas peldvietā Ķīpsalā pie Vanšu tilta un Olaines novada ūdenskrātuves peldvietā pie Sila kapiem.

Visa informācija par oficiālajām un neoficiālajām peldvietām, kurās tiek pārbaudīta ūdens kvalitāte, pieejama Inspekcijas tīmekļa vietnes «vi.gov.lv» sadaļā «Vides veselība - Peldūdens - Peldūdens monitorings», kā arī atsevišķu pašvaldību tīmekļa vietnēs.

Ūdens kvalitāti 56 oficiālajās jūras un iekšzemes peldvietās Inspekcija pārbaudīs visu peldsezonu - no 15.maija līdz 15.septembrim, ņemot ūdens paraugus peldvietās katru mēnesi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu