MK būs jānosaka atbildīgie darbībām ar ozona slāni noārdošām vielām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ministru kabinetam būs jānosaka atbildīgās institūcijas darbībām ar ozona slāni noārdošām vielām un fluorētām siltumnīcefekta gāzēm, paredz šodien Ministru kabineta komitejā atbalstītais Ķīmisko vielu likuma grozījumu projekts.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) izstrādājusi grozījumus «Ķīmisko vielu likumā». Tie paredz precizēt, ka Veselības ministrija (VM) un Veselības inspekcija veic tirdzniecībā esošo ķīmisko vielu, maisījumu un biocīdu kontroli un uzraudzību Latvijas teritorijā, neskarot likumā noteikto citu valsts institūciju kompetenci un Eiropas Savienības (ES) ārējo robežu. Grozījumos svītrots punkts, kas nosaka, ka Patērētāju tiesību aizsardzības centrs pārbauda būvizstrādājumu atbilstību normatīvo aktu prasībām, jo šis pienākums izriet no Būvniecības likuma.

Ķīmisko vielu likumu plānots papildināt ar daļu, kurā tiek paredzēts deleģējums Ministru kabinetam noteikt atbildīgās institūcijas darbībām ar ozona slāni noārdošām vielām un fluorētām siltumnīcefekta gāzēm. Šāds punkts iekļauts, jo Tieslietu ministrija, šī gada janvārī sniedzot atzinumu par grozījumiem noteikumos par īpašiem ierobežojumiem un aizliegumiem attiecībā uz darbībām ar ozona slāni noārdošām vielām un fluorētām siltumnīcefekta gāzēm, ir norādījusi, ka minētajos noteikumos ir paredzētas vairākas atbildīgās institūcijas, bet to noteikšanai nav nepieciešamā deleģējuma.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu