Piesārņojuma dēļ aizliegts peldēties Liepupes pagastā esošajā Tūjas peldvietā «Krimalnieki»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rebeka Žeire / LETA

Augsta mikrobioloģiska piesārņojuma dēļ aizliegts peldēties Salacgrīvas novada Liepupes pagasta Tūjas peldvietā «Krimalnieki», informēja Veselības inspekcijā.

Minētajā peldvietā peldēties aizliegts pēc 3.jūlijā un 4.jūlijā veiktajām peldūdens kvalitātes pārbaudēm. Pārējās 55 oficiālajās peldvietās peldēties ir atļauts.

Savukārt atbilstoši pašvaldību pasūtītajam un finansētajam monitoringam neoficiālajās peldvietās paaugstināta mikrobioloģiskā piesārņojuma dēļ noteikts ieteikums nepeldēties peldvietā Daugavā pie AS «Kvadrāts» un aizliegums peldēties Daugavā, peldvietā Daugavmalas ielas un 15.līnijas krustojumā, Rīgā, Dārziņu apkaimē.

Ieteikums nepeldēties galvenokārt attiecas uz jutīgām iedzīvotāju grupām - maziem bērniem, vecākiem cilvēkiem un ar hroniskām slimībām slimojošiem cilvēkiem, kuru imūnā sistēma ir novājināta. Par peldvietu ūdens izmeklējumu rezultātiem turpmāk regulāri tiks informēts peldvietas apsaimniekotājs, kā arī sabiedrība ar plašsaziņas līdzekļu un Veselības inspekcijas tīmekļa vietnes starpniecību, kur pieejama informācija arī par oficiālajām un neoficiālajām peldvietām, kurās tiek pārbaudīta ūdens kvalitāte.

Ūdens kvalitāti 56 oficiālajās jūras un iekšzemes peldvietās inspekcija pārbaudīs visu peldsezonu - no 15.maija līdz 15.septembrim, ņemot ūdens paraugus peldvietās katru mēnesi. Nākamās plānveida analīzes tiks veiktas 7.augustā un 8.augustā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu